Chill And Ride 9

Heti Rider 003_heti_rider_nemeth_kevin

Közzétéve December 24th, 2012 | R. által

218

Németh Kevin interjú

Németh Kevin 2005-ben kezdett bmxezni és tehetségére hamar fel is figyeltek az egykori GodSpeedben. Még szinte gyerekként adta be sorban a fullos kp-kat, gyorsan és látványosan fejlődött és azóta is dinamikusan halad előre. Mára már több szponzorral is büszkélkedhet, illetve jó híre már külföldre is eljutott.
Név: Nemeth Kevin
Születési év: 1994
Bmx: 2005 óta | Street / Dirt / Park
Szponzor: Harlee-shop, GPS Clothing, DubBmx, SuperstarBmx
Igen: napsütés
Nem: tél
Minek vagy kinek a hatására kezdtél el bmxezni?
Mindig is vonzottak az extrém sportok, gyerekkoromban nagyon sok mindent kipróbáltam.
Először is elkezdtem parkourozni, mert az nagyon menőnek tűnt. Aztán vettem egy gördeszkát, de nem volt túl sok sikerélményem, meg át is ment rajta egy autó.. Koriztam is és mielőtt elkezdtem volna bmxezni szégyenemre még a rollert is kipróbáltam.. Fúj!
2005-ben megkaptam az első bmxemet és az egyik környékbeli ismerősömmel gyakorolgattunk, de nem egész egy-másfél év alatt ő feladta. Én végül leragadtam ennél a sportnál.

 

Viszonylag fiatalon ültél biciklire. Ezt előnynek vagy hátránynak tartod?
Minden figyelmemet a bmxezés kötötte le, és később megismertem a helyi srácokat is, akik egytől egyig idősebbek voltak nálam. Szerintem ez inkább előny volt. Mindig tudtam rájuk támaszkodni és nagyon sokszor motiváltak.

 

Mikor vált meghatározóvá a bmxezés az életedben?
A második évben, amikor elindultam az első versenyemen még a GodSpeed skateparkban. Ez egy amatőr kategóriás verseny volt és nem is tudtam róla, csak kimentem bringázni és láttam, hogy valami készülődik. Aztán végül is úgy döntöttem benevezek..

 

Hogy kerültél kapcsolatba Superstarral?
2009-ben csatlakoztam a Harlee csapathoz, egy évre rá Sarlósi Attila jó barátom és egyben a Harlee alapítója felajánlotta nekem ezt a lehetőséget, hogy összehoz a céggel és a kezembe adja az irányítást. Szóval felvettem a kapcsolatot a cég főnökével illetve a team managerével és azóta is bizalmas kapcsolatot ápolunk. Sok bmxezéssel jár, az biztos! A szponzorációm abból áll hogy biciklizek, jól érzem magam és persze aktuális anyagokat is küldök. Nincsenek nagy elvárásaik, de azért a videókra meg a képekre mindig számítanak. 2011-ben meghívtak Oroszországba egy 10 napos trippre. A Superstar biztosított nekünk nagyon kellemes és nyugis környéken szállást, minden napra elegendő pénzt és jólétet. Kiskirályokként éltünk azalatt a tíz nap alatt. Elvittek minket a legjobb pályákra, spotokra és leforgattak velünk még egy show-műsort is, ahol megtanultunk borscsot csinálni. (Nagyon rossz lett..)

 

Mi volt az eddigi legnagyobb elismerés amiben a bmxezés miatt részesültél?
Talán a 2012-es év street ridere cím.

 

Szerinted mi volt a legjelentősebb dolog ennek eléréséhez vezető úton?
Mindig is nagyon motivált bringás voltam, de a legjelentősebb és a legnagyobb segítséget a Harlee-shoptól kaptam, Sarlósi Ateszéktól. Nélkülük talán nem így alakult volna a dolog. Nagyon hálás vagyok nekik mindezért és hatalmas húzó erőt jelent számomra.

 

Hogyan éled meg a versenyzést? Lámpaláz?
Sokszor még mindig előjön, de szeretek versenyezni.

 

Mely számok állandó szereplői a playlistednek?
Reap – We on the block
Jelly Bass and Brother Culture – No love
Edward Sharpe and The Magnetic Zeros – Home
Zion I – Trippin’
Snowden – Kill The Power

 

Milyen trükkök jelentik a következő időszakban a kihívást, amit mindenképp be szeretnél adni?
Nagy korlátokon az összes csúszási variáció, és az utcán banger trükkök. A külföldi színvonal motivál.

 

LiveToRide – Számodra ez mit jelent?
Élj a bringázásnak!

 

   
   
   

Hozzászólások

Tags: , , , , , ,Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
 • Hírek a Facebook-on!

 • Arhívum

 • Cimkefelhő

 • Instagram

  @bisskence
Air invert at The Garden Skate Park
📸/ @szabojani 
#bmx #velvartbmx #vsco #vscocam #livetoridehu #skatepark #bmxride #bmxlive #ridebmx #hungary #magyarország #summer #sun #vitalbmx@matehajas"
Dipping into the spine with a classic 360♻️🙃"
📸: @the_act_of_flowing
#ridebmx #rideukbmx #adrenalinalley #fouronefourskateparks #livetoridehuA nap képe: Sándor Ádám look back #bmx #ridebmx #lookback #borarosskatepark #livetoridehu #budapest #skatepark #magyarország #hungary #bmxpark #bmxlife@poparoland 
Tb #bmx #tb #exbox #livetoridehu #bmx #bmxallday #bmxlove
  @dannyjosa euro table
"As hard this is to ride, is also as fun it is to ride! Home Ave ditch today was a treat!" #bmx #demolitionparts #livetoridehu #bmxlife #bmxlive #bmxride #vitalbmx 📷: @masxnburkeAz egyik legenda fotózta a másikat.
Péntek Andris,Ivánfi Balázs!
Köszönjük!!@andrewpentekphoto "
Bazsi Ivanfi @bazsi_ivanfi, wall tap at ridiculous height in Budapest, Hungary - towed by a motorbike. Definitely one of the craziest tricks I have ever taken a photo of. 😨👍🔥Awesome rider." #andrewpentek #andrewpentekdotcom #actionphotography #hasselblad #leafdigital #80mm #bmx #bmxstreet #stunt #wallride #budapest #hungary #photographer#bmxlife #livetoridehu #magyarország #lagymanyosihid #bw #blackandwhitePhoto: @martongulyas @konradszabo quad tailwhip #downmall #easterngravity #szabokonrad #livetoridehu #arkadbudapest #bmx #bmxlife #lovebmx #bmxpark@fricistupek 
Still cant do proper toboggans but this snap is too good not to post! ☉💯
Thanks: @balintjaksa 📷✌
#Bmx #BarTurnsOnPoint #livetoridehu #budapest #bmxlove #bmxallday #havashalombowl
  Patent backflip presented by @csepelcservenak 😎🌞#bmxfreestylehungary #livetoridehu #bmx #gdl #gödöllő #godollo #hungary #magyarorszag #bmxlife #bmxlife #backflip #follow #budapest #pestmegye #sunglasses #sun #sportphotography@tibiszepesi 
Lassan újra nyeregben! 🤕👍🏻 #elitebmx #livetoridehu #bmx #bmxpark #roadtorecovery /📷 @zozokempfJátszunk! :-)Na ki van a képen?? 😊😄@lck_mck "At the top of Motion, probably one of my fav pic by the multi talented super salt bag 📸 @pjturns" #skatepark #bmx #ridebmx #subrail #backrail #fufanu #railfufanu #lovefufanu #lovebmx #ukbmx #livetoridehu #bristol
  Új @gpsclothing atléták és pólók jövőhéten. Minden darab egyedi szabás és hosszított fazon! #gpsclothing #tshirt #clothing #bmx #handmadeOli hip, Oli hop 😊👍 @farkasazoliver
Hip downwhip. photo taken by my ártány friend @bisskence #bmx #thegardenskatepark #bmxpark #livetoridehu #bmxlife@bisskence Td
📸/ @tamas_zoli 
#vsco #vscocam #bmx #livetoridehu #bmxallday #bmxlove #skatepark