Chill And Ride 10

Heti Rider josa-dani

Közzétéve January 21st, 2013 | R. által

203

Jósa Dani interjú

Jósa Dani nem kis teljesítményekkel a háta mögött jelenleg az USA-ban versenyzik és eredményei figyelemre méltóak. Kis országunk nagy büszkesége bebizonyította magának és talán nektek is, hogy semmi sem lehetetlen, de tenni kell érte. Just do it, guys!
  Név: Jósa Dani
Születési év: 1986
Bmx: 2001 óta | Street / Dirt / Park
Szponzorok: Nike | Oakley | 34R | Velvart | Woodward West | ride.hu
Igen: egészség | szeretet | boldogság | jó idő
Nem: sérülés | utálat | rosszkedv| rossz idő

Miért épp a bmx?
Ez volt mindig is azon extrém sportok egyike abból a sokból amit szeretek, amiben a legjobban ki tudom fejezni önmagam és a legtöbb sikerélmenyem volt/van.

Akkor és most.. Honnan indultál és hol tartasz jelenleg?
Akkor: egy kisfiú tele álmokkal és ambíciókkal.
Most: egy idősebb, tapasztaltabb fiú még nagyobb álmokkal és célokkal.

Hogyan jellemeznéd magad, mint ridert?
Jókedvűnek, mosolygósnak, aki imád minden percet amit a bmxen tölt.

Bejártad a fél világot a bmx miatt. Milyen tapasztalatokkal, élményekkel lettél gazdagabb?
A legfontosabb tapasztalatom a fél világ bejárása után az, hogy az egész világot be akarom járni! Életre szóló élményekkel lettem gazdagabb, amiket soha nem felejtek el és arra motiválnak a mindennapokban, hogy átéljek még több ilyet. Semmi sem lehetetlen, minden csak hozzáállás kérdése. A világ összes pontján vannak barátaim, akiknek sokat köszönhetek és remélem többszörösen kapják majd vissza a jóindulataikat mások fele. A bmxezésnek rengeteg mindent köszönhetek.

Emlékszel a legpozitívabb és legnegatívabb versenyélményedre a bmxel kapcsolatban?
Másképp látok bele a versenyekbe a sok éves versenyzés után mint az elején, de persze minden versenynek megvannak a saját pozitívumai és negatívumai. Legyen ez magyar vagy külföldi verseny, kicsi local vagy nagy nemzetközi. Inkább csak úgy mondanám, hogy másképp látom ezeket és legyen az bármilyen, én pozitív élményként próbálom átélni. De mindenképpen a legrosszabb élményeim azokról a versenyekről vannak ahol megsérültem. A legjobbak pedig azokról, ahol jól ereztem magam és jót bmxeztem.

Van valami ami bicózás közben mindig nálad van?
Az eszem a helyén. De ha a zsebeimre gondolok akkor talán csak egy zsebkendő. Ami viszont minden bmxezésnél nálam van az a bukósisakom.

Sokan példaképként tekintenek rád. Milyen érzés ez?
Hihetetlen. Számomra ez nagyon megtisztelő és nagyon szépen köszönöm azoknak akik ezt így gondolják, mert ez nekem borzasztóan sokat jelent.

Mi lenne az álomtrükköd – technikai korlátok nélkül, egy fiktív valóságban, ahol a gravitáció zero?
Haha. Egy hatalmas moto whip. Oldalazva repülnék több percen keresztül hihetetlen magasságokban egy dirt ugrató felett.

A bmxen kívül is vannak extrém területei az életednek?
Sokfajta extrém sportot szeretek legyen az a wakeboard, snowboard, moto vagy surf. Az életem elég extrém ha abból a szempontból nézzük hogy nem bírok egy városban eltölteni pár hétnél többet, legyen az bármelyik a világon. El kell utaznom, mert az életem az utazásról szól és fog is fog szólni.

Mik a terveid a jövőre vonatkozóan? Itthon vagy az USA-ban képzeled a következő 5-10 évet?
Sajnos a magyarországi helyzet a jövőre nézve minden szempontból abszolút kilátástalan, ennél fogva Magyarországra semmit nem tervezek. Kaptam egy atléta-sportolói vízumot Amerikába, ezért itt fogok lakni amíg az le nem jár és az még több év. Amerikában jártam gimnáziumba, itt is érettségiztem és jártam egyetemre, így engem ide kötnek a szálak. Szóval itt fogok élni és dolgozni is később, mivel itt érzem magam a legjobban. Innen fogom bejárni az egész világot.

Üzenet, köszönet?
Köszönöm szépen a lehetőséget erre a kis interjúra.

Köszönet a szüleimnek  a barátimnak és a szponzoraimnak az eddigi bármilyen segítségért hogy idáig eljutottam és az vagyok aki és élhetem az álmaim.

Üzenet: Szeretet-és tiszteletteljes, kitartó, pozitív, megbecsült, céltudatos, jószívű , életre törekedj és akkor a világ legboldogabb emberének fogod érezni magad!

LiveToRide – Számodra ez mit jelent?
A LiveToRide nekem egy olyan jelmondat ami nem feltétlenül csak a bmxezesre vonatkozik, hanem arra, hogy mindannyiunknak megteremtetett az élet és mindenkinek megvan a lehetősége, hogy úgy élje az életét ahogy ő akarja. Ehhez egy pozitív és ambiciózus mentalitás is kell, de így mindenki megélheti az álmait. Live To Ride Life! Legyen az bmxel, anélkül vagy mással.

Tags: , , , , , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő