Chill And Ride 9

Heti Rider kempf-zozo

Közzétéve February 11th, 2013 | R. által

1

Kempf Zozó interjú

 Kempf Zozót alig 1 évvel azután, hogy bmxezni kezdett, már a sportág kimagasló tehetségének tartották. Azóta is kitartóan hozza a fejlődést, amit versenyről versenyre a nagyközönségnek is bizonyít. Mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat számunkra a következő szezonban.. és ti?

  Név: Kempf Zoltán
Születési év: 1996
Bmx: 2010 óta | Street / Dirt / Park
Szponzorok: Gyulabike | GO4IT | VelvartBmx
Igen: jó pálya | jó hangulat | jó bicó
Nem: sérülés | rosszidő |defekt | láncszakadás

Mi volt a legelső élményed a bmx-el kapcsolatban?
2009 körül az egyik ismerősöm mutatott egy Danny Macaskill videót. Megtetszett amiket csinált, ezért elkezdtem keresgélni biciklis videókat. Találtam pár bmxeset is, és egyből beleszerettem. Mire megkaptam az első bicómat, addigra már ment pár könnyebb trükk, ugyanis haverom bmxével felváltva nyomtuk, és viszonylag könnyen tanultam. 2010 április 9.-én kaptam meg az első komplett bicómat a szüleimtől. Három napra rá már tudtam 360-azni bunnyból.

Gyulán élsz, hol volt/van lehetőséged gyakorolni?
Amikor megkaptam az első bmxem a skatepark még zárva volt, szóval csak a street maradt. Pár hónapra rá, nyár közepe felé nyitott meg, onnantól kezdődött a parkos korszak. Dirt pályánk is van Gyulán, de az nem nagyon fekszik nekem, ezért inkább a parknál maradtam.

Gyulabike?
Gyulabike!
Ez egy egyesület, amit a ’nagyobb’ gyulai bicósok alapítottak 2005-ben. Akkor javarészt még csak montis tagjai voltak, akik közül még most is van pár nagy név. Azóta már van bmxes, rolleres, sőt görkoris tagunk is. A cél az, hogy összefogjuk az extrém sportot kedvelő tehetséges fiatalokat. A Gyulabike számomra a legfontosabb jelen pillanatban, ugyanis ha nem lenne, a parkunk már rég a többi magyarországi park sorsára jutott volna, tehát bezárták vagy életveszélyessé nyilvánították volna, mert nem tartották karban. Amikor elkezdtünk a srácokkal a pályán bmxezgetni, akkor még nem a Gyulabike tulajdonában állt a skatepark, hanem a sporttelepé volt. Mi szinte minden nap kint voltunk, és gyakoroltunk. Néha-néha kinéztek az akkori Gyulabike tagok és figyelték hogy a kicsik hogyan fejlődnek. Megismertük őket, és lassan a gyulai bmxesek is beléptek a Gyulabike-ba. Támogat a versenyeken való részvételekben, pólóval, utazási költséggel és nevezési díjjal is. Idén megpróbálunk pár roadtripet is szervezni, szóval nagyon király a Gyulabike!

Tavaly nagy sikert aratott a GyulabikeFeszt. Idén is számíthatunk rá?
Igen-igen, 2012-ben rendeztük meg először, és idén is lesz! Tavaly indultam én is park pro kategóriában és második helyezést értem el.

2011-ben a ProWanted profilodon azt írtad, szeretnéd hogy megismerjenek az emberek, új barátokat szerezni és új helyeken bicózni. Majdnem 2 év elteltével mit gondolsz, mennyire valósult meg mindez?
Szerintem azóta már elég sokat fejlődtem, és sokan megismertek. Sok helyre eljutottam. Összehoztunk egy jó videót, és a versenyeken is megpróbáltam minél jobban szerepelni. Ezáltal úgy gondolom megvalósult, amit akkor szerettem volna.

A jövőre vonatkozóan milyen terveid vannak?
Szeretnék minél több versenyre eljutni, és jól szerepelni. Összeállítani egy videót, olyan trükkökkel, ami nemcsak a magyarországi, hanem az európai bmxezés színvonalának is megfelel majd. Ja, és remélem hogy mindezt sérülésmentesen sikerül összehozni!

Neked volt már szerencséd külföldön bicózni?
Igen, volt. Két éve a Gyulabike-al egy csíkszeredai roadtrip,illetve Bécsben kétszer is, egy szintén Gyulabike-os, és egy Ajkay Ádám által szervezett trip.

És szerepel a terveid között nemzetközi versenyen való részvétel?
Igen, idén szeretnék pár külföldi versenyre is eljutni, mint például a Pannonian Challange.

Fiatalkorod ellenére rövid idő alatt nyújtottál nagyon jó eredményeket és sokan figyeltek fel rád. Ez a fajta figyelem gyorsít a fejlődéseden?
Jó érzés, hogy van aki felfigyelt rám, és ezért (is) próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani. De a fő motiváció nekem mégis egy-egy külföldi videó, amitől mindig megjön a kedvem bmxezni. Egy Chance Brejnakowsi vagy egy Harry Main videótól akármikor kedvet kapok ahhoz, hogy kimenjek gurulni egyet.

Van bármi jó tanácsod azoknak a srácoknak akik majdnem olyan fiatalok mint te voltál 2 éve, és oda szeretnének eljutni ahova te is tartasz?
Kitartás, akaraterő, és magabiztosság..!

Live To Ride – Számodra ez mit jelent?
Bmx for life!

A képet készítette: Varga István “Isty”
A képet készítette: Jaksa Bálint
A képeket készítette: Simon Tibor Steve
  

A képeket készítette: Andó Bence
   

Zozo Kempf ‘s Park Session 2012 – Gyulabike from Gyulabike on Vimeo.

Hozzászólások

Tags: , , , , , ,Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
 • Hírek a Facebook-on!

 • Arhívum

 • Cimkefelhő

 • Instagram

  @bisskence
Air invert at The Garden Skate Park
📸/ @szabojani 
#bmx #velvartbmx #vsco #vscocam #livetoridehu #skatepark #bmxride #bmxlive #ridebmx #hungary #magyarország #summer #sun #vitalbmx@matehajas"
Dipping into the spine with a classic 360♻️🙃"
📸: @the_act_of_flowing
#ridebmx #rideukbmx #adrenalinalley #fouronefourskateparks #livetoridehuA nap képe: Sándor Ádám look back #bmx #ridebmx #lookback #borarosskatepark #livetoridehu #budapest #skatepark #magyarország #hungary #bmxpark #bmxlife@poparoland 
Tb #bmx #tb #exbox #livetoridehu #bmx #bmxallday #bmxlove
  @dannyjosa euro table
"As hard this is to ride, is also as fun it is to ride! Home Ave ditch today was a treat!" #bmx #demolitionparts #livetoridehu #bmxlife #bmxlive #bmxride #vitalbmx 📷: @masxnburkeAz egyik legenda fotózta a másikat.
Péntek Andris,Ivánfi Balázs!
Köszönjük!!@andrewpentekphoto "
Bazsi Ivanfi @bazsi_ivanfi, wall tap at ridiculous height in Budapest, Hungary - towed by a motorbike. Definitely one of the craziest tricks I have ever taken a photo of. 😨👍🔥Awesome rider." #andrewpentek #andrewpentekdotcom #actionphotography #hasselblad #leafdigital #80mm #bmx #bmxstreet #stunt #wallride #budapest #hungary #photographer#bmxlife #livetoridehu #magyarország #lagymanyosihid #bw #blackandwhitePhoto: @martongulyas @konradszabo quad tailwhip #downmall #easterngravity #szabokonrad #livetoridehu #arkadbudapest #bmx #bmxlife #lovebmx #bmxpark@fricistupek 
Still cant do proper toboggans but this snap is too good not to post! ☉💯
Thanks: @balintjaksa 📷✌
#Bmx #BarTurnsOnPoint #livetoridehu #budapest #bmxlove #bmxallday #havashalombowl
  Patent backflip presented by @csepelcservenak 😎🌞#bmxfreestylehungary #livetoridehu #bmx #gdl #gödöllő #godollo #hungary #magyarorszag #bmxlife #bmxlife #backflip #follow #budapest #pestmegye #sunglasses #sun #sportphotography@tibiszepesi 
Lassan újra nyeregben! 🤕👍🏻 #elitebmx #livetoridehu #bmx #bmxpark #roadtorecovery /📷 @zozokempfJátszunk! :-)Na ki van a képen?? 😊😄@lck_mck "At the top of Motion, probably one of my fav pic by the multi talented super salt bag 📸 @pjturns" #skatepark #bmx #ridebmx #subrail #backrail #fufanu #railfufanu #lovefufanu #lovebmx #ukbmx #livetoridehu #bristol
  Új @gpsclothing atléták és pólók jövőhéten. Minden darab egyedi szabás és hosszított fazon! #gpsclothing #tshirt #clothing #bmx #handmadeOli hip, Oli hop 😊👍 @farkasazoliver
Hip downwhip. photo taken by my ártány friend @bisskence #bmx #thegardenskatepark #bmxpark #livetoridehu #bmxlife@bisskence Td
📸/ @tamas_zoli 
#vsco #vscocam #bmx #livetoridehu #bmxallday #bmxlove #skatepark