Chill And Ride 10

Heti Rider varga-istvan

Közzétéve March 4th, 2013 | R. által

221

Varga Isti interjú

Varga Istivel a kecskeméti Happy New Year Bmx Jam-en találkozott a Live To Ride csapata először és már a bemelegítésnél megmutatta, hogy érdemes lesz odafigyelni rá. Ezt végül be is bizonyította az amatőr kategóriában szerzett 3. helyezésével. Most itt a lehetőség, hogy Ti is jobban megismerhessétek!
Név: Varga István
Születési év: 1995
Bmx: 2009 óta | Street / Dirt / Park
Igen: jó idő | fullos bike | P.D. team
Nem: sérülés | rossz idő

Mióta bmxezel?
2008-ban még általános iskolában egy osztálytársam nyomta és nagyon megfogott ez a bmxes világ. Egy évre rá nekem is meg lett az első bicóm, amiért nagyon sokat hajtottam mire a szüleim rábólintottak.

Miért, milyen körülmények között kezdted?
Szerencsére nem voltak akadályok az elején, egy Kink Launch-ot kaptam aminek nagyon örültem. Az utcákon kezdtem majd két hónapra rá kitekertem egy haverommal a kecskeméti pályára (Free-Line SE) és ott végleg beleszerettem.

Hol szoktál gyakorolni?
Leginkább a számomra hazai, kecskeméti pályán szoktam biciklizni, de néha-néha rávetemedek a streetre is! 

Van már kedvenc pályád/elemed, vagy még te magad is csak  kísérletezgetsz, hogy mi az ami neked a legjobban fekszik?
A  kedvenceim között van a mindenki által kedvelt csillebérci NormaPark. Volt szerencsém egyszer ellátogatni oda és nagyon bejött a hangulata. Még a szentesi skateparkot is ide sorolnám.. az is nagyon fekszik!

Ki vagy kik lennének azok akikkel szívesen adnál be egy tripet?
Rengeteg ötletem lenne az biztos, de így a legfontosabbakat kiemelve szerintem legfőkébb  Héjjas Balázzsal,  Hinkel Bálintal, Dan Foleyal, Matt Roeval, Tom Dugannel  mennék a világ egyik legnagyobb pályájára Woodwardba, utána  pedig a T-1 be. Texasba streetelgetni, Californiába is néhány helyre, Európában pedig ugyanezekkel a személyekkel bicikléznék az Our Houseban és az Unit 23-ban. Jó kis trippek lennének.. 

Van példaképed, valaki/valakik akiknek a bmxes karrierje motivál a fejlődésben?
Igen van és több személyt is megemlítenék! Magyarországról Popa Rolandot emelném ki, aki nagyon stílusosan nyomatja és jelentősen motivál a fejlődésben. Kecskemétről pedig Hatvani Tibit.

A kecskeméti Bmx Jam hányadik verseny volt amin indultál?
Ez volt a negyedik verseny az életemben.

Sokat készültél rá?
Igen, sokat készültem! Az utolsó hetekben még többet  jártam ki gyakorolni és legfőképp azokat a trükköket finomítottam amiket már beadtam egyszer vagy tudtam jobban is, mivel amióta kiment a térdem nem igazán sikerült új trükköt elsajátítani.

Milyen tapasztalatokkal lettél gazdagabb?
Mindig tisztafejjel menjek neki mindennek, csak a trükkjeimre koncentráljak és akkor sikerülni is fognak. Tiszta fej és a nyugalom a legfontosabb! 

Mik a terveid a jövőre vonatkozóan a bmxel kapcsolatban?
Először is kivárom a térdem gyógyulását. Mikor fullos lesz teljes erőbedobással új trükköket szeretnék gyakorolni, egész nyáron utazgatni, minél több emberrel megismerkedni és természetesen egyre több versenyre eljutni!! 

Live To Ride – Számodra ez mit jelent?
Bmx a mindenem! És ennek élek igazán.. 

A képeket késztette Miller Dani:
   
  

A képet készítette Héjjas Balázs:

Tags: , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő