Chill And Ride 10

Heti Rider featured-image

Közzétéve March 25th, 2013 | R. által

194

Újvári Bobó interjú

Újvári Bobót senkinek nem kell bemutatni, hiszen a legeredményesebb magyar bmxesek egyike. Jelenleg Inssbruckban él és edz, de a nagyobb hazai versenyeken idén is talákozhattok vele itthon.

Név: Újvári Boldizsár
Születési év: 1988
Bmx: 2001 vagy 2002.. Bobo sem tudja pontosan | Street / Dirt / Park
Szponzor: Red Bull | Sport Import – WTP | DC Shoes | GPS Clothing | Gryphus
Igen: Igen, igen.
Nem: De.

Hogyan vált azt életed részévé a bmx?
12 éves korom körül föld buckákon ugarbugráltunk a bátyámmal, és egy idő után jobban megismertük a sportot, úgyhogy elkezdtünk utánajárni és idővel bmxesek lettünk. Eleinte Nagykovácsiban a helyi arcokkal bicóztunk, majd a budapesti csapattal. Mostanában pedig szinte csak külföldön bmxezem németekkel és osztrákokkal.

Igazából nem olyan izgalmas sztori.

Milyen biciklivel kezdted, illetve mivel gurulsz most?
Egy Mongoose Motivatorral kezdetem. Most mivel az WTP és az Odyssey Európa támogat, WTP és Odyssey cuccokból áll a gép. WTP Irish vázam van, WTP villa, WTP kormány, meg mindenféle Odyssey cuccok.

Első trükk: Kitől? Mit?
Az első trükköm – ha jól emlékszem – egy egykezes volt. Azt már nem tudom megmondani, hogy kitől tanultam. Talán a bátyámtól vagy magamtól.

Ha valami nagyon nem akar sikerülni mi ösztönöz arra, hogy ezredszerre is megpróbáld?
Semmi. Általában ha valami nagyon nem megy, akkor hagyom és elteszem későbbre, néha akár hetekre. Szerintem ha valami nagyon nem akar sikerülni, akkor érdemesebb pihentetni, később lehet jobban megy mejd és megúszok egy agybajt. Fő a nyugalom!

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Talán a háromszoros OSG 1. helyezésemre, a berlini Highway To Hill Dirt 1., és a BBF kétszeres szintén 1. helyre. De voltam Bmx Masters 3. helyezett is, igaz még amatőr kategóriában, meg Trutnovban a Bikehall Contest-en 5., nem is tudom mikor. Nem tartom ezeket annyira számon.

Red Bull?
2010-ben lettem Red Bull szponzorált. Shenker Beni akkor már szponzorált volt, ő és Senad Grosic segített bekerülni a csapatba. Sok versennyel és rengeteg élménnyel jár, de természetesen vannak elvárások is, amikkel nem untatnálak titeket.. Nagyon örülök, hogy tagja lehetek egy ilyen jó csapatnak. Sokat köszönhetek nekik, hiszen azóta több lehetőségem van fejlődni, és sok olyan pályára jutottam el, ahova nélkülük nem tudtam volna elmenni.

Van olyan dolog a bmxezéssel kapcsolatban amitől mindenkit óva intenél?
Nem nagyon. Maximum összetöri magát kicsit az ember, de végül is minden sport ilyen. Hordjatok védőt és használjátok az agyatokat. A bmx nagyon király dolog, szerintem a legjobb sport a világon, viszont ne gondoljátok, hogy attól lesztek menők, ha szponzoráltak lesztek. Arra hülyeség törekedni. Ha majd oda juttok, úgyis jön minden magától.

Álomtrükk?
Tripple cashroll to late barspin to fuffanu.

Mit gondolsz, mit tartogat a 2013-as szezon?
Remélhetőleg sok jó élményt és eredményt.

Merre vagy elérhető mostanában?
Most Ausztriában Innsbruck-ban lakom. Terveim szerint maradok is még egy időre.

LiveToRide – Számodra ez mit jelent?
Nagyon szeretek bmxezni.

Az alábbi képeket készítette: Jaksa Bálint

  

Az alábbi képeket készítette: Szász Norbert

  

Tags: , , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő