Chill And Ride 10

Hazai featured_image

Közzétéve April 17th, 2013 | Sanyi által

199

Dunántúli Bajnokság élénybeszámoló és galéria

Elöző hétvégén leutaztunk Tapolcára a Dunántúli Extrém Sport Bajnokságra. Szombat reggel neki is vágtunk a trip-nek. A csapat: Krima Barbara, Kapitány Balázs és jómagam(Tegze Tamás). Az időjárás szép napos volt és út is igazán jó hangulatban telt. 10 órakor átvettük a szállást, ami pont a Szent György hegyre nézett.

Gyorsan kipakoltunk és elindultunk a pályához. A versenyzők nagyrésze már nyomotta is helyi skateparkban. A pálya borítása fémből volt, ami igencsak csúszott. Sokan panaszkodtak, de a versenyen igazán kitettek magukért a srácok. Ezt láthatjátok lejjebb a képeken. A kiírt időpontok kicsit megcsúsztak. A selejtezők rendben lezajlottak minden sportágban.

Míg más extrém sport selejtezői zajlottak addig a BMX-sek aktívan nyomatták a flat session-t. Nagyon technikás trükköket láthattunk bunny hop-ból. Ami engem nagyon megfogott az P. Nagy Tamás bunny 360 vázpörgetése és bunny hop 360 nullkeze.

Már mindenki érezte, hogy igencsak időhiányában vagyunk és még csak most kezdődnek el a döntők. Az amatőr BMX kategóriában elég jól összerakott meneteket láthattunk. Volt egy srác, aki a nem túl nagy funbox-on elhúzta a front flippet. 3 próbálkozása ellenére sajnos nem sikerült beadnia, de arra rájöttünk hogy ő tuti sziklából van :) Nagyon kemény volt.

Elkezdett sötétedni és ekkor érkeztünk el a BMX profi döntőhöz. A döntő nem a szokásos formában zajlott, mert szürkületben már nem igazán a legbiztonságosabb nyomatni. A szervezők azt találták ki, hogy az első 6 döntőbe jutott Pro Rider találjon ki egy trükköt, amit 5ször megpróbálhat.

Turányi Rómeó: 360 szaltót nyomatott a funbox-on. (patentúl beadva)
P. Nagy Tamás: Flair kp a nagy negyedíven (töbször is beleérkezett, de sajnos eldölt)
Szabó Konrád: tripla vázpörgetés a funbox-on (első 4 próbálkozása egy aerial tripla vázpörgetés volt és nem sokon múlott, hogy full patent legyen)
Holchauzer Márk: aerial tuck nohand fakie
Spenót: aerial kp-ból manuálból 180(épphogy nem jött csak össze)
Szalay Norbi: 180 hátraszaltó a box-on.

Eredmény hirdetés a Buffolo Pub-ban volt, de nekünk ezt sikerült a szálláson végig sörözni és vodkázni. 23:00 fele a kellő alkoholmennyiség után úgy éreztük elindulunk party-zni. Légvonalban indultunk el a hely felé :) egy szántáson keresztül, ahol még egy patakot is át kellett ugranunk. A cipőink elég viccesen néztek ki. Mire megérkeztünk már mindenki igencsak jól érezte magát :) A hely jó flesh volt. A buli inkább iszogatós dumálós volt, mint fejen-pörgős-breakelős-táncolós, de sikerült nagyon sokat hülyülnünk és nem kicsit a garatra önteni.

  

Másnap az ébredés nem volt egy leány álom. 10kor kellett elhagynunk a szállást, de  még csak ilyenkor nyitottuk ki a szemünket a puha és kényelmes ágyban :) Gyors józanodás után bepakoltunk a kocsiba és elindultunk a Balaton fele. Első megállónk Badacsony volt. Itt megreggeliztünk a mólón, és tovább álltunk a következő állomás fele Balatonfüredre. Erről majd láthattok egy galériát, mert sikerült Kapitány Balázsról több véleményem szerint igazán jó vagy inkább érdekes képeket lőnöm :)

Egy igazán tartalmas és jó hétvégét zártunk, de nem is szaporítanám tovább a szavakat jöjjenek hát a várva várt versenyen készült képek.

   
   
   
   

 

Tags: , , , , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő