Chill And Ride 10

Hazai kovacs-tamas-felhivasa

Közzétéve May 22nd, 2013 | Sanyi által

198

Kovács Tamás Felhívása

Kedves Sportolók, Szülők és érdeklődők!

Egy meglehetősen sajnálatos hírt kell közölnöm veletek az isaszegi Liget téren található skatepark-kal kapcsolatban. A pálya megépült és átadásra került múlthét szombaton, ugyanakkor nem csupán alkalmatlan, de veszélyes is bármilyen sporteszközzel használni.

A betonozott talaj felülete erősen porzik, melynek köszönhetően már egy kisebb kanyarodásnál is megcsúsznak a kerekek és elesik a sportoló. Ezt követően a beton érdes (poros) felülete lehorzsolja a bőrt és belemegy a vérző sebbe, ami meglehetősen kellemetlen érzést okoz…

A pálya három darab öntött beton eleme (egy 150 cm-es negyedív és két térdmagas ugrató) önmagában tökéletesen alkalmas lenne a használatra, ha a pálya kivitelezői előzetesen egyeztettek volna a sportolókkal (BMX, roller, gördeszka) az elemek elhelyezéséről, de mivel ez nem történt meg az egész kivitelezés során, ezért az elemeket nem lehet funkciójuk szerint használni.

Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy skateparkot (BMX-gördeszka pályát) nem azért szükséges építeni, hogy a sportolók ne az adott város közterületeit „rongálják” és az ottani lépcsőkön ugráljanak, hanem azért, mert szükségük van a napi szintű gyakorlásra és edzésre pontosan úgy, mint minden más sportágban.

A pályát mindenki csak saját felelősségre használhatja, ezért arra kérek mindenkit, hogy aki mégis úgy dönt, hogy sportolni kíván rajta, feltétlenül HASZNÁLJON MINDEN VÉDŐFELSZERELÉST (bukósisak, könyökvédő, térdvédő, sípcsontvédő és egyéb védőfelszerelés) !!

Kovács Tamás
Mozdulj Velünk Egyesület (MOVE) alelnöke, BMX versenyző

Tags: , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő