Chill And Ride 10

Hazai brooklyn4

Közzétéve July 16th, 2013 | maráj által

1

BROOKLYN INTERJÚ – TEKERD FEL!

Brooklyn és a livetoride.hu nagy durranással készül Nektek, erről faggattuk a zene szerzőjét, a budai ex-bmxes Bro-ooo-ooklynt! Mi feltekerjük, és Ti?

Ki vagy, mi vagy, honnan jöttél?
Sziasztok!
Koré-Molnár Gábor, avagy Brooklyn vagyok budapesti előadó és könnyűzenei producer. 2007 óta tevékenykedem intenzíven a szakmában.

Bmx és rap.. Melyik volt előbb, és hogyan követte a másik?Körülbelül 18 éves koromig az életem jelentős részét a sport tette ki. Számos sportággal foglalkoztam, illetve értem el eredményeket, de mind közül a legnagyobb hatással a bringázás volt rám. Az első bmxem 13 éves koromban vettem, és kisebb-nagyobb kihagyásokkal 5-6 éven át a rabja voltam. Ez idő alatt egy olyan életérzést teremtett számomra, aminek a nyomait a mai napig is érzem magamon. A bicó volt az első olyan dolog az életemben ami megtanított, hogy áldozzak egy számomra fontos dologért és ehhez rengeteg kitartást is ajándékozott nekem.
A zenélés egy teljesen különálló, féltett álmom volt, de talán előfutáraként tekinthetek az animal, és skavenger márkák által támogatott riderekre, videóikra és arra a lifestylera amit magukból sugároztak a tengeren túlról. Nagyon tetszett és próbáltam én is átérezni.

Később a bmxezés végleg elaludt nálam, de az az inspiráció, amit adott az a mai napig lángol bennem, csupán más területen hasznosítom. Lényegében a bmx streetes világa nyújtotta életérzés nagyban segített elindulni a hip-hop vonalon.

Mi az a “Tekerd fel!” és mit várjunk tőle?
Tekerd fel! Te, te, te is, ja és te is, ha még nem tetted volna! Tekerd fel. Szeretném, ha ez a pozitív kisugárzású kifejezés mottóvá válna, inspirációt, kitartást adna a hazai bmxesek számára. Ez egy Brooklyn szám címe, ami az előbb felsoroltak mellett, a magyar bmxesek himnusza is lehetne. Szeretném, ha szerény ajándékom erősíteni a magyar bmxes közösség összefogását, és népszerűsítené ezt a nagyszerű extreme sportot. A zenéhez természetesen videoklip is társulni fog, így nem csak hanganyagban, hanem vizuálisan is tükrözni tudjuk a bringázás által nyújtott élményt. És kitudja, talán még több emberrel is meg tudjuk kedveltetni a sportágat. A klipp augusztusban érkezik!

Honnan jött az ötlet?
Az ötlet pár éve Bronxban született, amikor… Csak viccelek! A bmxezés ugyan véget ért nálam, de a bicózással töltött évek alatt megismert barátokkal a mai napig napi szintű kapcsolatban vagyok. Maga az ötlet viszonylag egyszerűen jött. Haraszti Marci komám folyamatosan informált a zenei munkásságomról, és ő vetette fel az ötletet, hogy mit lenne, ha írnék egy számot a magyar bicósokról a bicósoknak. Habozás nélkül igent mondtam, hisz számomra már az elején sokat jelentett ez projekt, már csak azért is, mert szinte visszatérhetek vele a gyökerekhez.

 

Milyen lesz a klipp?
Reményeink szerint mindenki fel fogja tekerni, mind a hangulatot, mind a színvonalat, mind a trükkök látványosságát. Különleges alkotásra számítunk nem sablonos videoklip lesz, ahol szinte csak az előadó látszik, de nem is egy átlagos 5 perces bmxes videóra kell számítani: valahol az aranyközépúton fogunk megállapodni.
Sokat spoilerezni nem szeretnék a forgatókönyvből, de azt elárulhatom, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy egy igazán egyedi, a bicósok számára sokat jelentő, nagyszabású alkotást adjunk ki a kezeink közül a Livetoride csapattal karöltve.

Te magad mit vársz a daltól? Mi vele a célod?
Szeretném a céllal kezdeni, ami elsősorban az, hogy adjak a bicósoknak egy olyan valamit, amire korábban még nem volt példa. Egy olyan dolgot, ami a sajátjuk, amit megukénak érezhetnek, ami a plalylisten szerepelhet mikor kimennek gurulni egyet. Illetve szeretném, ha együtt történelmet írhatnánk ezzel a vállalkozással. Hogy mit várok? Az majd kiderül, de ha megvalósul mind az amiről meséltem, és az ezekhez tartozó hatás, akkor elégedetten tekinthetünk a munkánkra.

Közreműködött: Haraszti Márton



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő