Chill And Ride 10

Hazai bezar-a-palya-irany-a-foter

Közzétéve September 16th, 2013 | Sanyi által

203

Bezár a kecskeméti fedett skatepark

2 napja 2013 szeptember 14-én jelent meg a Hírösvény nevezetű kecskeméti heti lap. Címlapján ezzel a címmel: BEZÁR A PÁLYA, IRÁNY A FŐTÉR.

Bye-bye montenbike Gaz és rendetlenség címén elvették a BMX-esek hangárának a telkét. Nincs tovább téli bringázás és ugratás. Az új gazda ugyanis nem kér a srácokból, a bicajosokból és a hangárból.

Cserbenhagyja a város a bringásokat

Bezár az országos hírű műkertvárosi bicajpálya, a BMX-es srácok Mekkája. A vállalkozó nem tudja tovább támogatni a fenntartását. A mellette lévő sportcentrum ráhajtott a területre. Az üggyel megkezdődött a választási kampány Kecskeméten.

Lévai Jánosné képviselő napirend előtt rendre egyházi eseményekre szokta felhívni a képviselők figyelmét, akik ilyenkor elkezdik böngészni a napi sajtót vagy a laptopjukat, a közgyűlésről tudósító újságírók pedig leteszik a tollat. Most azonban mindenki felkapta a fejét. Lévainé egy levelet olvasott fel, amelyet a Műkertvárosi Sportcentrumot működtető egyesület vezetője, Kis-juhász Gyula írt, igaz, nem az ő részére, hanem a polgármesternek, a szomszédságában müködő a Free Line Sportegyesület által kezelt extrém sporttelep sorsáról. A levél szerint Kisjuhász egyesülete az extrém sportok művelésének céljából bérleti szerződést kötött a több mint hatezer négyzetméteres önkormányzati területre a Király József képviselő által elnökölt Free Line Sportegyesülettel, amelyet azonban a fiatalok nem rendeltetésszerűen használnak. “Erre több alkalommal is felhívtuk az elnök figyelmét” – áll a levélben.

E szerint: a kerékpáros hangár ls a környezet rendezetlen. A fából épült szerkezet kiszáradt, nyáron egy szikra elég lett volna ahhoz, hogy porig égjen, miközben a közvetlen szomszédságban áll a Palánta Otthon – olvasta Lévai Jánosné. Továbbá a szomszéd telken rendszeresen nyírják a gazt, itt azonban ezt senki sem teszi meg, derékig ér a parlagfű. Lévainé hangsúlyozta: a Free Line Sportegyesület folyamatosan megszegi a szerződésben foglaltakat. Milyen lépéseket kíván tenni a polgármester úr az áldatlan állapotok megszüntetésére? – kérdezte.

Zombor Gábor válaszában azt mondta: ez a két civilszervezet ügye, az önkormányzatnak nincs kompetenciája, hogy igazságot tegyen, a békés megoldásra hívta fel a két egyesület vezetőjének a figyelmét.

Érintettsége révén Király József kért szót. Azt mondta, nem érti a levelet, mivel annak nagy része nem felel meg a valóságnak, de hát mindenki ismeri Kisjuhász urat – tette hozzá. Elmondta: megbeszéltük, hogy a területet átadom a részükre, de arra kértem, hogy a hangárt amelyet a biciklisek valamint a Free Line Kft. épített az idén télen még használhassák a BMX-esek, mert a sportolóknak nincs fedett helyük. Hozzátette: a kulcsokat még július 17-én átadta Kisjuhász úr részére, aki tanúk előtt megígérte, hogy levágja a gazt. Hangsúlyozta: aki ismeri ezt a sportcentrumot, tudja  hogy mennyi munka van benne, de most nem úgy mennek a dolgok, hogy finanszírozni tudja a támogatását, miközben mások nem segítenek. Én csak a srácoknak akartam jót, egy szigetet, hogy ne a városközpontban ugráljanak a biciklijeikkel.

Megkerestük Kisjuhász Gyulátm aki azt mondta, mivel besokallt és Király József nem volt partner a tűrhetetlen állapot rendezésében, azonnali hatállyal felmondta a szerződést és erről értesítette a tulajdonos képviselőjét., a polgármestert. Hozzátette: amit abban a levélben leírt, szóról szóra igaz. Kérdésünkre elmondta: valóban megkapta nyáron a központi bejárat kulcsát Király úrtól azért, hogyha bármi történne, esetleg tűz ütne ki, sürgősen lépni tudjon, de a takarítás az nem az ő dolga, a területet az eredeti állapotának megfelelően kell átadni – tette hozzá. Megtudtuk: Kisjuhász felmérette a Megasped Kft.-vel hogy mennyibe kerülne a terület rendezése, a szemét elhordása. A cég ügyvezetője Szabadszállási Mihály szerint úgy 500 és 800 ezer forint között lesznek a költségek.

Kisjuhász Gyula lapunk kérdésére elmondta: nem kívánja működtetni a biciklis hangárt, hanem – pályázattól függően – egy új sport, vagy kulturális centrumot szeretnének létrehozni.

A vita végén Brúszel László kért szót, kijelentette ügyelni kellene arra, hogy csak a közgyűlést érintő viták kerüljenek a képviselők elé, de két civil szervezet vitája nem az, ráadásul nem úgy, hogy egy politikust nevét szólítnak egy magánügyben, mert ez így csak politikai sárdobálásra jó.

Kampánystart

Brúszel Lászlónak jelen esetben nincs igaza, pedig általában igaza van jogi ügyekben. Mellette legyen mondva, most őt is megvezették azért, hogy ütősen, politikai síkra terelődjön ez a vita. Kisjuhász úr ugyanis ahhoz, hogy bérleti szerződést kössön a Király József képviselő által elnökölt Free Line Sportegyesülettel, hozzájárulást kellett kérnie egykoron a tulajdonos önkormányzattól, vagyis a képviselői-testülettől, amely a 633/2003.XI.26. számú határozatával ehhez hozzá is járult. Éppen ennek okán értesítette Kisjuhász úr a polgármestert, hogy felmondta ezt az ingyenes használatba adásról szóló szerződést, ennek tényét a testület egy tájékoztató formájában kellett volna megkapnia. Persze úgy nem ütött volna.

Király József is országgyűlési képviselőjelölt, polgármesteri aspiráns, a regnáló hatalom ellensége. Ráadásul az elmúlt hetekben a polgármester Mercedes gépjárműhasználatát firtatta a hivatalban, mivel Zombor Gábor a ciklus elején lemondott a szolgálati autó használatáról, a híradásokból viszont az derült ki, hogy szolgálati Mercedesével ütközött egy motorossal. Zombornak így nagy nyilvánosság előtt sikerült revansot vennie, ráadásul kampány van, ilyenkor pedig mit számít a jogszerűség, a cél a fontos oszt jónapot.

Forrás: Hírösvény – kecskeméti heti lap

Tags: , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő