Chill And Ride 10

Budapest Kerékpárszállítás

Közzétéve September 17th, 2013 | Attila által

201

Kerékpár szállítási lehetőség a BKV további járatain!

Un-f@kin-believable!

Még a végén megtörténik, hogy modernizálódik a budapesti közlekedés, nem csak eszközökben, hanem szemléletben is!

Újabb járatokon lehet kerékpárt szállítani, ezáltal BMXet is! Így a BMXesek is könnyebben bejutnak a városba, nem kell annyit tekerni!

Most egy tesztidőszak veszi kezdetét, kívánom, hogy a lelket is cipeltessétek ki a bringákkal, azokon a BKV buszokon és villamosokon! Hátha még több helyre fel lehet majd tenni!

Íme az eredeti cikk (ajánlom teljes elolvasását!):
http://www.bkk.hu/2013/09/tovabb-bovitjuk-a-kerekpar-szallitasi-lehetoseget-a-budapesti-tomegkozlekedesi-halozaton/

2013. szeptember 16-ától, hétfőtől a Budapesti Közlekedési Központ több felszíni járatán egy éven keresztül tesztjelleggel biztosítja a kerékpárok szállításának lehetőségét. A fővárosi tömegközlekedésben eddig csak a héven, a fogaskerekűn és a dunai hajón volt szállítható kerékpár, hétfőtől azonban a Fenyőgyöngye és a Mátyáshegy felé közlekedő 65-ös és a 165-ös autóbuszon, a Németvölgyet és Farkasrétet elérő 59-es, 59A villamoson, valamint a zuglói 77-es trolibuszon is.

“A tesztidőszakban valamennyi járművön biztosítjuk a kerékpár-szállítási lehetőséget. A kerékpárok szállítását ügyfeleink egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, vagy kerékpárbérlettel vehetik igénybe. A kerékpárszállítás díja mellett ügyfeleinknek a személyszállítás díját is meg kell fizetni, tehát a kerékpárosnak saját maga számára is rendelkeznie kell megfelelő jeggyel vagy bérlettel. Az autóbuszokon és trolibuszokon járművenként legfeljebb két kerékpár szállítható az arra kijelölt helyen, míg a villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpárt lehet szállítani. A fogaskerekűn továbbra is szerelvényenként legfeljebb 8 kerékpár szállítható.”

Tags: , ,



Cikk írója

avatar

Flatland!


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő