Chill And Ride 10

Közzétéve September 18th, 2013 | Attila által

KTGM Jam ’13 – Beszámoló

Az OSG, és az azt megelőző Jam mindig jelentős esemény a magyar flatlandesek számára, hiszen ilyenkor iszonyat adag motivációt lehet a hátizsákban hazavinni a külföldi profik, és a haverok fejlődése láttán!

Idén sem volt ez másként! Kállai Olivér, az egyik főszervező mesél nekünk:

“Szeptember 5-én negyedik alkalommal került megrendezésre a KTGM JAM, Budapest legnagyobb aszfaltpályáján, Kőbányán. A cél minden évben az, hogy az OSG-re meghívott félistenek együtt biciklizzenek a halandókkal egy délután erejéig, ezzel is hatalmas motivációval ellátva a hazai szcénát. A 3500m2-es, enyhén lejtős talaj tökéletes bármilyen mennyiségű és minőségű flatlandes befogadására. Különösen a gurulós stílusú biciklisek élvezhették a pálya hosszanti kiterjedését.

Igazi nemzetközi rendezvény kerekedett. Ellátogattak Franciaországból, Németországból, Görögországból, sőt Ausztráliából is. Délelőtt érkezett Párizsból Matthias Dandois, sokak szerint a világ legjobb flatlandese, akinek annyira bejött a talaj, hogy nem is bánná, ha minden nap ott biciklizhetne. Matyi és a vele érkező Jean Bulhon rendületlenül zúdították a lendületes pörgős-pivotos soraikat a pizza és a hűtött italok mellett relaxáló biciklisekre. A pegless görög bandita, George Manos azon kevesek közé tartozik, akik trükk-kombinációinak minden egyes alkotórésze saját fejlesztés. Az embertelenül nehéz és eredeti soraival talán ő volt a nap legérdekesebb színfoltja.

Megtisztelt jelenlétével Martin Schulz, a global-flat.com értelmi szerzője és tulajdonosa, valamint Shane Badman, a Colony BMX szponzoráltja, a Hang Nothing Guinness-rekordtartója, aki 4 hónapra felköltözött Ausztráliából Magyarországra, hogy visszarázódjon a biciklizésbe. Eljött Szilágyi Marci, a legenda szerint Magyarország első bmxese, aki egész pályát átszelő nosemanualjaival gyönyörködtette a nézelődőket.

A résztvevők kedvenc biciklisük életnagyságú képének szignóztatásával, egy süti/sör elfogyasztásával, egy-egy alkatrész megszerzésével, illetve kellő adag inspiráció birtokában fejezhették be a napot.  A riderek szavazatai alapján a “Nap biciklise” amatőr kategóriában az idei amatőr világbajnok, Szabó Dávid lett, míg profi kategóriában Matthias Dandois. Az értékes szuveníreket az OG Bikeshop (http://www.ogbs.hu/) biztosította, támogatásukat ezúton is köszönjük!”

Fotók:
http://www.global-flat.com/c/n-offline-sports-games-2013-pre-jam-and-contest-photos-3450.html

Tags: , , , , , , , , ,



Cikk írója

avatar

Flatland!


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő