Chill And Ride 10

Flatland flatland-beszamolo-hollandia-featured-image

Közzétéve October 8th, 2013 | Attila által

179

Delft Flatland Jam 2013 – Beszámoló

Péter Dávid volt olyan kedves és jóarc, hogy összefoglalta pár mondatban a Delft Jam-en szerzett élményeit nekünk, ugyanis más honfitársunk még a közelben sem volt! De hát Hév majd megmondja!
Íme az esszé, köszönjük szépen! A videót és a fotókat se hagyjátok ki!

Helyzetjelentés Hollandiából

 

Ha valaki azt mondja nekem, hogy otthon nem pörög a flatland, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy Hollandiában egyenesen kihalt. Immár harmadik évemet taposom itt, de múlt vasárnap volt a második flatlandes rendezvény, amelyről tudomást szereztem…

Rotterdam mellett Delft-ben került megrendezésre sokadik alkalommal a Skate Jam elnevezésű rendezvény, amelyen a deszkától kezdve a break-en át a bmx is helyet kapott. Tavaly a flatland csak egy jam jellegű rendezvény volt, de idén már egy kisebb versenyt is lebonyolítottak. Az egész jam egy elzárt utcaszakaszon volt, ezért a flatlandes pálya viszonylag pici és göröngyös volt, de a versenyzőket ez alig – alig zavarta, hiszen örültünk, hogy együtt lehettünk. Visszatérve, hogy miért haldoklik Hollandiába a flatland?! Összesen 10 rider képviseltette magát a rendezvényen, amelyből egy Angliából és jómagam Magyarországról! Igaz tiszteletét tette a helyi pro Dez Maarsen, aki világszerte elismert rider. A versenyen 8-an indultunk a másik két rider volt a zsűri. A 8 embert két 4 fős csoportba osztották és kétszer egy percben kellett megmutatni a tudásukat. A zsűri nagyon sportszerű módon mindkét csoportba tett amatőr és haladó ridereket. Én az angol Josh Briarissal a holland Michael van der Kroft-tal és egy helyi lelkes amatőrrel kerültem egy csoportba. A másik oldalon Dez, Sietse van Berkel, Matteo Tedesco (aki talán az egyetlen utánpótlása lehet a holland flatlandnek…) és Remo Oudshoorn csapott össze. Dez és Sietse továbbjutásához nem fért kétség! Nagyon odapirítottak, főleg Dez… Nálunk Michael nagyon jó futamot hozott össze, szinte hibátlant ment! Josh pedig talán még nála is pontosabban adogatta a trükköket és első helyen jutott a döntőbe. Sajnos én az előző napi party hatása alatt voltam és eléggé elszúrtam a menetemet így lemaradtam a továbbjutásról.

A döntőben nem volt kérdés a győztes kiléte. Dez hibátlan futamainak köszönhetően simán nyert. A második helyért viszont három hasonló tudású rider versenyzett, viszont Sietse nagyot ment és a pedal steamroller kombóinak köszönhetően elhozta a második helyet! Sietse egyébként nagyon stílusos, lendületes rider, öröm nézni! A harmadik helyet Josh szerezte meg, aki whiplash kombókkal, timemachinnal és „csergetéssel” villantott. Michael eléggé elszúrta a döntőt ezért lemaradt a dobogóról.

Összességébe egy jó napot zártunk és mondhatni családias volt a hangulat. Ami viszont meglepett, hogy a közönség majd felborult úgy őrjöngött egy – egy sikeres trükknél, amit én otthon annyira nem tapasztaltam. A verseny után és közben beszélgettem a riderekkel és mindenki elismerően nyilatkozott a magyar flatlandesekről! Több magyar ridert is ismernek és, aki még nem járt nálunk mindenképpen szeretne eljutni, hiszen szerintük őrült jók vagyunkJ

Csekkoljátok a videot! Dávid voltam Hollandiából!

 

Tags: , , , , , ,



Cikk írója

avatar

Flatland!


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő