Chill And Ride 10

Hazai fuff-stuff-x-mondial-bmx-jam-beszamolo

Közzétéve October 8th, 2013 | Sanyi által

196

Tuff Stuff X Mondial BMX jam – beszámoló

Mint minden program, esemény, buli, verseny szervezője, én is azon félelemben mentem oda a gyülekező pontra, a McDonald’s parkolójába 2013.08.31.-én 14:00 órakor, hogy vajon a várakozásainknak megfelelő létszámú vendég teszi-e tiszteletét a Mondial és a Tuff Stuff közös rendezésű street JAM-én. Nos, mire odaértem, már egy jókora csapat várt minket, és a riderek csak érkeztek és érkeztek, a buszról, a vonatról, kocsik csomagtartójából csak BMX-ek és BMX-esek kerültek elő, csodálatos érzés volt. A telefonomra folyamatosan jöttek a hívások, „jövünk csak késünk”, „nemsoká érkezünk”.

Még volt kire várni, de muszáj voltunk elindulni az első helyszínre a jókorára duzzadt csapattal, ami a város központjában található Fő Tér volt, a körben 3as lépcsőivel, és a márvány szökőkúttal. Igazi JAM-hez méltóan mindenki körben állt, néhányan igazán rápörögtek a biciklizésre már itt, és pár komolyabb trükk beadásakor jónéhány versenyt megszégyenítő hangzavar és ujjongás támadt!

Stupek Frici mindent a szükséges sebesség kétszeresével, elsőre adogatta bomba trükkjeit, Németh Ákos, és Molnár Tibi 540-ekkel, és manual kombókkal alázta a kormány fölötti szúszós márvány padkát. Adam Princz hajszálnyira volt, hogy beadja atom technikás kombóját, mikor megérkeztek a rendőrök. Mivel az esemény engedélyeztetve lett, és a biztos urak is jó hangulatban voltak, csak annyit kértek ne grindoljunk, mely kérésüknek eleget is tettünk, és nem feszegetve a húrokat lassan megindítottuk a tömeget a következő helyszín felé, mely a salgótarjáni külső pályaudvar volt.

Itt egy olyan korlát található, melye felugrani kerékmagas, de egyből el is tűnik alólad a szint és egy mellmagas enyhén lejtős korláton találod magad. Itt megérkeztek közben Németh Kevinék, valamint Egry Krisz is megérkezett csapatával hogy megkezdje a kamerázást.
Kevin azonnal belezuhant a pirítás kellős közepébe, világszínvonalon biciklizett ezen a korláton! Fifty-fifty-ből hard 180-ja után már azt hittük ki van végezve a korlát, de óriásit tévedtünk. A 180-ba aztán belekerült a kápé, aztána hard180ból hard360 lett, majd fifty-ből nullkéz, hamisíthatatlan Kevin styleban. Németh Ákos is pirított a korláton,például fifty-ből kápét, de az igazán nagy durranása a közel ember magas szintről 180ból fakie360 KP volt, mely még fele ekkora szintről sem gyakori trükk hazánkban. Szabó Patrik fifty-ből overje még mindig mumus maradt, legkésőbb jövőre ugyanitt be lesz adva! Stupek Frici itt is megmutatta milyen sebességgel biciklizik, mindent elsőre adott, az említett szintről 180KP, vápé, ahogy tanítani lehetne. Holczhauser Márk, alias Holci is beindult, a korláton fifty-ből nullkéz, majd a szintől lefelé betámasztós nullkéz, és oldschool nullkéz is jött, melyet ekkora szintről itthon más nem adna be! Selmeczi Máté hajszálnyira volt róla hogy rávállaljon élete legparább tire ride-jára a korláton, de végül is úgy döntött, jövőre fogjuk látni ezt a trükköt. Molnár Tibi itt is elővette manuálos, fakies forgás kombóit, mit sem zavarta a szint magassága.

Miután mindenki beadta a legkomolyabb mozdulatait, elindultunk a következő helyszínre, mely az Évi II áruház tetején található kerékmagas, kb 13 méter hosszú padkája, mely úgy csúszik mint egy banánhéj egy befagyott tavon. Elég komolyan neki is esett mindenki a grindolásnak, és a manual kombóknak. Bene Gergő is beindult, szinte signature manual 360-jait láthattuk, Németh Kevin Feeble-smith-nosebonk-KP kombinciójától és hangfive-ból whiplash-étől felrobbant a ház. Itt már azok is kimerészkedtek a nézők seregéből akik eddig nem mertek, és pörgős biciklizésbe kezdtek. Olyan mennyiségű trükk és trükk-próba ment oda-vissza a padkán, hogy azt nehéz felidéznem magamban! Bede Artúr feeble-hard360-nal próbálkozott, Sáfrány Albi op-feeble-360-jait játszi könnyedséggel lőtte be. Mikor a bicózás egy hajszálnyit lankadni kezdett, és kettőnél többen kérdezték meg hogy mi a következő helyszín, nekiindultunk az utolsó helyszínnek, de szigorúan egy bónusz korlát útbaejtésével. Egy baloldalon pegezőknek ideális korlátról van szó, de az egyetlen ember aki igazán rápörgött az Selmeczi Máté volt, ő viszont nem hagyta annyiban a dolgot! Fifty-fifty, majd Icepick, majd over opposite Icepick köetkezett, aztán tooth hangover, brutális látvány volt ahogy még le sem érkezik már kezében a biciklivel ugrál fel a lépcsőn a következő trükkre összpontosítva. Tiszta Amerika!

Miután Máté kivégezte a helyet, az utolsó helyszínre, a sportcsarnok parkolóba indultunk, ahol egy mesés korlát és egy ugrató várt bennünket, melyen végülis nem ugráltunk, elég rossz állapotba került a sok rossz idő miatt és nem kockáztattunk.

A korláton viszont pörögtek az események, Kevin tooth hangover-ben túrta végig az első centitől az utolsóig, Holci is osztotta a trükköket, Izsó Balázs 180fakie crooked-ból 180at csinált, 4 peges 26”-os monstum BMX/MTB bicójával, és elindult a crankslieból kápé háború Holci, Stupke Frici és Kevin között, de a srácok fáradtsága miatt már nem jutottak közel a trükkhöz, ha ilyen ütemben fejlődnek jövőre elsőre adják, ez fix!

A nap zárásaként egy kieséses Bunny Hop versenyt terveztünk, és mivel lassan leszállt az éj, bele is kellett kezdenünk. Nem volt egyszerű megszülni a konstrukciót, de végülis az elején 2 próba, aztán 90 CM felett már 3 próba volt adott a versenyzőknek hogy átvigyék a szintet. Az elején mindenki ugrotta a magasságokat, aztán szépen kifogytak a versenyzők. A végén Németh Kevin és Izsó Balázs maradtak versenyben az „aranyért”, és végül Izsó Balázs jött ki nyertesként, akit aztán felspanoltunk hogy ugorjon még a tömegért, egészen 110 cm-t ugrott át, mely iszonyatos magasság, ráadásul 26”-os biciklivel. A biciklizés után, egy csoportkép és némi éneklés következett, majd a Stay True bike shop, OG bike shop, és a G-form védőfelszerelések által felajánlott tárgynyeremények találtak gazdára. Sorrend nem volt, ez egy JAM, itt csak nyertesek és nyertesek voltak.

Akiket mégis értékeltünk:

Egész napos 110%-on való biciklizésük és óriási vállalásaik miatt:
Németh Ákos
Selmeczi Máté
Molnár Tibi
Bene Gergő

A legszebb mozdulata a napnak:
Gál Csanád- fifty-hard180 elsőre, ahogy az tényleg meg van írva a nagykönyvben

A legaktívabb helyi rider:
Kazinczi Renátó

A Bunnyhop verseny abszolút győztese:
Izsó Balázs

Hálásan köszönöm, köszönjük mindenkinek akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre:Gáspár Bence,Némedi Dávid, Némedi Gábor,Salgótarjáni Városi Rendőrkapitányság,  Persik Szabolcs, Stay True bike shop, OG bike shop, G-form védőfelszerelés, Handó Klárinak, Rusznyák Robinak és másoknak akik szállást biztosítottak, és végül de nem utolsó sorban az egész MONDIAL csapat, amiből mindenki kivette a részét a szervezésben! A verseny után óriási,póló nélküli,atomrészeg bodysurf buli kerekedett a DREAM nevű szórakozóhelyen, őszintén örülünk mindenkinek aki maradt a bulira, és sajnálhatja aki nem, jövőre ne hagyjátok ki! Extra köszönet Persik Szabolcsnak a segítségért, nélküle teljesen biztos hogy nem lett volna ekkora buli!

Képeket pedig az alábbi linkeken találtok:

http://www.flickr.com/photos/103855404@N05/sets/72157636151089476/

http://www.flickr.com/photos/103855404@N05/sets/72157636082807276

 

Tags: , , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő