Chill And Ride 10

Flatland shane-badman-interju-featured-image

Közzétéve October 9th, 2013 | Attila által

186

Flattalk – Shane Badman interview

Ismét büszkén jelentjük be, hogy itt a következő interjú, visszatérő vendégünkkel, Shane Badmannel!
Shane ismét Magyarországon töltött pár hónapot, és a fejlődéséről, céljairól, mindennapjairól kérdeztük.
Trick Stars DVDk a szöveg után!

So proud to announce this! Our australhungaro mate, Shane Badman gives us some insight into his life on the daily!
He visited Hungary again for a few month, and we asked him about his recent life.
Enjoy!
English text after the Hungarian! Trick Stars DVDs on the bottom!

Szia Shane, üdv nálunk! Hogy vagy, mit csinálsz most?
Minden a legnagyobb rendben! Jelen pillanatban a weboldalaimon dolgozom, és tervezgetem a 4 hetes turnénkat Péntek Andrással, az OGBS-tól, amit Ausztráliában fogunk megejteni az elkövetkezendő hónapban. Szép idők jönnek!

Milyen volt Magyarországon az idei nyár?
Imádom ezt az országot, és Budapestet! Egyik kedvenc helyem a világon.
Sokat voltam erre az évek alatt, és a legjobb itt tölteni a nyarat. Nagyon sok barátom él itt, az időjárás tökéletes nyáron, a biciklisek pedig motiváltak! Elvégre az idei Pro és Amatőr világbajnokok is magyarok! Naugye!
A karműtétem miatt pár évig távol voltam a biciklizéstől, és egyszerűen el akartam menni valamerre, ahol csak a biciklizésre tudok fókuszálni. Ausztrália a szerelmem, az az otthonom, de a magyar (és az európai) biciklis társadalom kiemelkedő, szóval itt a helyem! Nem vagyok éppen a legjobb formámban, de nyomom újra a gyakorlást, nap mint nap!!
Mikor itt vagyok, mindig jól érzem magam. Minden alkalommal remek élményekkel térek haza. Bárcsak több időt tudnék tölteni mindenkivel. Legközelebb!

Sikerült elérni azokat a célokat, amiket kitűztél magad elé?
Igenis és nem is. Miután újra elkezdtem biciklizni, csak szerettem volna újra “érezni” a biciklit, amihez az egyetlen út maga a gyakorlás. Nem akartam azonnal hatalmas fejlődést, és mindent-vagy-semmit biciklizést, mert nem voltam benne biztos, hogy bírja majd a kezem. Viszont abban biztos voltam, hogy kellenek nekem a régi trükkjeim, vissza kell gyúrjam őket. Tulajdonképpen, szükségem van az alapokra, hogy megint fejlődhessek.
Viszont végre megint jól érzem magam a biciklin, de még sok tennivalóm van. Ilyen a flatland, nincs vége, sosem ott vagy, ahol lenni szeretnél. Szerintem ez a fő motiváció, amiért kijárunk újra és újra.
Annak is nagyon örülök, hogy a karom jól tartja magát. A történethez hozzátartozik, hogy rengeteg segítséget kaptam Shenker Benitől, aki gyógytornászként dolgozik. Ha BMX-es vagy, és megsérültél, menj el hozzá. Nincs is annál meggyőzőbb és hitelesebb, mint amikor egy profi mondja el, hogyan épülj fel a leggyorsabban, és mehess újra tekerni. Nézzétek meg a http://revitarendelo.hu/ oldalt.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Munka, utazás, szokásos dolgok?
Természetesen a biciklizés van a középpontban, de van egy csomó más tervem kialakulóban.Novembertől kezdődik egy munkaszerződésem egy ausztrál cégnél, amit már nagyon várok. Ezen kívül egy jóbarátommal szerkesztem a legnagyobb ausztrál flatlandes oldalt is (http://www.bmxflatlandaustralia.com).
Októberben egy sor bemutató vár majd, amikor Péntek Andrással végigutazzuk az egész országot, nyugatról keletre. Kövessetek Instagramon, hogy képben legyetek! (@ShaneBadman)
A 2013.-as DownUnderGround verseny döntőjét is októberben rendezzük meg, Melbourne-ben, és a 2014-es versenysorozatot is el szeretnénk kezdeni megtervezni. Lájkoljátok BMX Flatland Australia Facebook oldalunkat, ha többet szeretnétek megtudni, vagy meglátogatnátok minket!
Illetve, van pár közös projektünk a Colonyval, szóval készüljetek!

Megtennéd, hogy mesélsz pár sztorit az idei nyárról?
Hogyne, van rengeteg! Barátnőm, Nina, itt töltött pár hetet, és nagyon jó volt vele körbejárni a várost. Egyik hétvégén Prágát is meglátogattuk, illetve töltöttünk némi időt Angliában.
Az újbudai Bikás parkban gyakoroltam legtöbbet Attilával, Bencével, Olivérrel és Norberttel. Találkoztam párszor Kun Ádámmal, látni és hallani, hogy mit művel a flatlanddel Magyarországon és a világban, állati! Tiszteletet érdemel, amiért milliókhoz juttatja el a sportot a TVn, bemutatókon, médián keresztül.
Az OSG14, és az a hétvége nagyon jó volt! Találkozni a haverokkal, barátokkal, akiket ezer éve nem láttam, csak jó lehet, főleg, hogy mindenki egyre jobban biciklizik!
De vannak olyan apróságok, amik nélkül nem lenne teljes a kiruccanás. Például, a hangulat, mikor a Szabadság-szobor mellől nézed az éjszakai várost. Mikor pedig Andrással és Marcival, na meg a többi OG-s sráccal utazgatunk, mindig történik valami, legjobb élmények!

Vannak újabb irányok a biciklizésedben? Esetleg felfedeztél valamit, ami jobban fekszik neked?
Nincs most semmi különös új irány, vagy ilyesmi. Egyszerűen elkezdtem jobban érezni magam a biciklin, a többi majd jön idővel, attól függően, hogy mit szeretnék csinálni. Mindig olyan voltam, aki azt csinálta, ami természetesen jött. Nem divatból, vagy megfelelésből biciklizem, hanem úgy csinálom, ahogy a legjobbnak látom.
Igaz, hogy a régebbi generációból vagyok, viszont mindent meg szeretnék valósítani a biciklin, amit elterveztem. Sajnos ez nem mindig jön össze, de azért megpróbálom kihozni a legjobbat. Mint minden BMX-esnek, az én agyam is folyamatosan a trükkökön jár, szóval itt az ideje megvalósítani az elképzeléseimet.
Az tuti, hogy több gurulós trükköt szeretnék megtanulni, de szeretem a nagy “flip”-es trükköket is, szóval abba is belekóstolok.

Köszönetek, végszó?
Hatalmas köszönet Clint Millarnak és a Colonynak, hogy mögöttem állnak az első naptól fogva, legyen szó biciklizésről vagy utazásról. Clint mindig képben van, motivált, és jól csinálja a dolgokat.
András és Marci és az OGs srácok mindig segítettek, ha szükségem volt valamire, nagy köszönet nekik! Nem csak jó biciklisek, hanem humorérzékükkel is feldobnak, a közös utazások pedig mindig vadul sikerültek!
Óriási köszönet a barátnőmnek, Ninának, aki mindig mellettem volt az évek alatt, akkor is mikor az, hogy nem tudtam biciklizni az őrületbe kergetett, vagy mikor elfogadta, hogy a világ másik felén szeretnék élni egy ideig, és tekerni.
Minden BMXesnek köszönöm, akivel együtt gyakorolhattam, köszi az emlékeket és a motivációt!
Hatalmas köszönet Ninának, aki akkor is kitartott mellettem, mikor megőrültem a biciklizés hiánya miatt, majd ezután simán belement, hogy a világ másik felére költözzek, csak azért, hogy gyakoroljak.
Nem lehet semmit sem befejezni anélkül, hogy megköszönném a támogatást a szüleimnek, akik mindig bátorítanak, bármit is csinálok!

Jó utat haza, és viszontlátásra! Köszönöm szépen az interjút!
Köszönöm a lehetőséget! Addig is gyúrjon mindenki keményen, 2014-ben találkozunk!

English:

Szia Shane, welcome on board!! How are you, what are you doing right now?
I’m doing sweet, couldn’t be better. Right at the moment I’m working on some of the websites I have and doing some planning for a 4 week long road trip that I’ll be doing with Andras Pentek at OGBS in Australia next month from the west coast to the east coast. Plenty of epic riding times ahead.

How is your life with”us”? Was Hungary fun again?
I love Hungary and I love Budapest. Easily one of my favourite places in the world.
I’ve been coming here a lot over the years and I always love spending summers in the country. It’s always fun. I have a lot of really good friends here, the weather is perfect in summer and the riders are motivated and hungry to ride. I mean, Hungary currently has the pro and amateur World Champions. Recognise.
After I had a few years away from riding with my arm injury, I needed to go somewhere where I would get motivated to ride. I love Australia and it’s my home, but the riding scene in Hungary (and Europe) is awesome so here I am. Riding like shit at the moment, but I’m stoked I’m back putting in effort on the daily again!
And when I’m here, I always have a good time. Every time I come here I get stoked because I know I’ll be making awesome memories with the homies! I just wish I had more time to hang out with everyone and chill. Next time!

Did you meet the goals you set regarding your riding, during your stay?
In some ways yes and some ways no. After I started to ride again I wanted to feel comfortable just on my bike and the only way to do that is just riding. I didn’t want to be all hardcore and super progressive right away as I wasn’t sure how my arm would take riding again, but I figured I needed to get my old tricks back. Basically, I needed tricks to be able to build tricks on.
So I’m stoked that I’m more comfortable riding and being on my bike, but I still have a long way to go. But that’s just part of the never ending journey that is flatland… you’ll never be where you want to be. I guess that’s part of the motivation that makes you keep riding.
I’m also stoked that my arm has been pretty good. I’ve been getting a lot of help from my good friend Beni Shenker who’s a Physio here. If you’re a rider and your injured, you need to see him. What better to have someone who is a pro rider telling you how to recover from injuries and to keep riding! Check them out at http://revitarendelo.hu/ and get in touch.

What are your plans for the future? Work, trips, 9-5 work weeks?:)
Riding of course is the main plan, but I have a lot more plans in my mind for other things too.
I have a work contract that I’ll be starting in November with a firm in Australia that will be good. I’m also busy with my websites including the biggest for flatland in Australia that I do with a good friend (http://www.bmxflatlandaustralia.com).
I’ve also got some demos in October that I will be doing in Australia. Also during October as I mentioned I’m doing a riding road trip across Australia with Andras from the west to east coast. Good times, follow me on Instagram (@ShaneBadman) to keep up!
We will also have the final of the 2013 Australian DownUnderGround flatland series in October in Melbourne, then we’ll soon start planning for the 2014 series. Like BMX Flatland Australia on Facebook if you want to know more or are planning a trip to Australia!
I’m also doing some work with Colony on a few little things so stay tuned…

Can you tell us about your best times during the summertime?
There’s a bunch! My girlfriend Nina came out for a few weeks so that was awesome to show her around Budapest and go for a weekend to Prague and also spend a little time in the UK.
Riding wise being at Bikás on the daily and riding with Attila, Bence, Oliver and Norbert. Catching up with Adam Kun and hearing / seeing what he’s been doing with flatland in Hungary and beyond is amazing. Respect to him for pushing flatland out to literally millions of people through his TV, demos and media work.
The OSG14 weekend was awesome. Catching up with friends that I haven’t seen in a while is the best. Seeing how good everyone is riding is mind blowing!
But it’s the small things as well like watching the city at night from the Freedom Statue in Budapest, going on road trips with Andras and Marton and the rest of the OG guys, riding along the Danube and seeing the architecture of the buildings and chilling at Margaret Island.
So many stories to tell…

What is the new direction in your riding? Did you “discover” something suits you better?
I don’t have a “new” direction of riding at the moment. Now that I’m starting to feel better about riding again, I think it’ll come to me about what I want to do with riding in time. I’ve always been a rider of natural evolution in that I just like doing what I feel is right for me. I’m not riding for a fashion, I’m not riding for a scene, I’m just riding in the way that I feel I should ride.
I’m from the older generation of rider as well I guess in that I want to do everything I can on a bike. Unfortunately I can’t, but I’m still gonna try and see what I can come up with. Like every rider, I’ve always got trick ideas running through my head so it’ll be time to start working on those soon :)
I know I want to learn more rolling stuff just to broaden out the trictionary, but I also like the big flip type tricks so I’d like to go more down that path too.

Any shoutouts, sponsors, etc:
Always a shout out and massive thanks to Clint Millar and Colony who have been with me since day 1 in everything that I do travel and BMX wise. Clint is always down for things to happen, is super motivated and knows what’s up! I’m stoked that Colony do things right.
Andras, OG Marton and the OG guys have always helped me out so massive thanks to them. Not only do they kill it on a bike, but they both have a wicked sense of humour and any trip with these guys on it is going to be wild.
All the riders and crews that I’ve sessioned with everywhere, thanks for the good times, memories and motivation.
Huge thanks to my girl Nina who has put up with a lot over the past few years with me loosing my mind not riding for those bad years with my injury and then giving me the opportunity to go and live on the other side of the world for a while to ride.
How can you finish anything without a shout out to mum and dad who are stoked on everything I do and love it when I remember to call home.
And thanks to you Attila for the opportunity to do this interview!

Have a good trip home, and see you really soon! Köszönöm szépen az interjút!
Thanks for the opportunity to shoot the breeze… hopefully see everyone riding hardcore in 2014!

Trick Stars 7 DVD / Shane @ 13:40

Trick Stars 6 DVD / Shane @ 8:17

Gallery:

Tags: , , ,



Cikk írója

avatar

Flatland!


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő