Chill And Ride 10

Flatland save-the-sunshine-beszamolo

Közzétéve October 21st, 2013 | Attila által

3

Save The Sunshine III. – Beszámoló

Kétség sem férhetett hozzá, hogy idén és megmérettetik magukat a hazai flatlandesek Pécsen, a Save The Sunshine III. körében! A rendezvény lebonyolítása viszonylag gyorsan, pörgősen történt, Mezei Dávid vitte a hátán a bulit, és nagyon kitett magáért!
Beszámolóját itt olvashatjátok:

“Szinte már hagyományosnak mondható szezonzáró versennyé nőtte ki magát a pécsi Save The Sunshine flatland verseny. Az idei már a 3. volt a sorban, tehát már minden látogató és versenyző postagalamb nélkül tudta az idevezető utat!:) Az eseménynek ezúttal is a műszaki egyetem betonozott focipályája adta a teret, amiért köszönettel tartozunk a pécsi ehök-nek. Sajnos a hétköznapokon ezt a pályát autó parkolónak használják az egyetem dolgozói és hallgatói, ezért sokat romlott tavalyhoz képest, így már megjelentek rajta észrevehetőbb egyenletlenségek. Ennek ellenére nem sikerült az ellátogatókat kizökkenteni az idilli állapotból, hiszen minden tökéletesen adott volt ahhoz, hogy egy igazán jó napot tölthessenek együtt az évben utoljára a magyar bicósok. A verseny legnagyobb támogatója az időjárás volt, hiszen csak erre a napra megajándékozott minket egy 27 C-os napsütéses idővel, ami sem az esemény előtt és után nem volt adott…. Tehát kívánni sem lehetett volna jobb körülményeket. Jómagam már egy hónapja nekiálltam a szervezésnek, a rendezvény időpontjának a  kiválasztása bizonyult a legelső problémának, mert a megadott dátumok eléggé megosztották a többieket, de végül sikerült egy szerencsés napot találni, amely a többségnek azért mégis jó volt, így nagyjából 30 rider jött el, és ugyanennyi nézősereg. A szervezést magamra vállaltam teljes egészében, ugyanis én vagyok az egyetlen, aki még nem állt be a munkavállalás világába, így hatékonyan tudtam felhasználni a szabadidőm egy részét. Nagyon sok helyet és személyt megkerestem a támogatás reményében, szerencsére jópáran ki is álltak a nemes cél mellett. Készítettem egy promo videót, és egy látványos flyert is az idei rendezvényhez, talán kicsit túl komolyan is vettem a feladatomat ezzel kapcsolatban…:)

A kettő meghirdetett kategória helyett közkívánatra 3 is elindult, bár ezt a nevezők létszáma nem indokolta volna (17 fő), de szerettem volna, ha mindenki kaphat esélyt arra, hogy valamilyen sikerélménnyel térjen haza, és a sok klassz tárgynyereményből részesülhessen majd. Két kör állt mindenki rendelkezésére, amely után a jobb futam döntött a helyezését illetően. Az amatőr kategória egyértelmű volt, mert a már ismerős arcok mostanra mégjobban kigyúrták az eddigi soraikat, így az első kör után tudni lehetett, hogy ki hol végez.

A masternél kicsit kiélezetebb volt a verseny, hiszen a versenyzők többsége nagyon komolyan vette magát, és igen színvonalas trükkökkel álltak elő, egyedül Szitás Gábor futama volt a legtisztább, ami után az első hely sorsa nem volt kérdéses. A többiek is természetesen a kategóriához hűen komoly trükkökkel álltak elő, bár ott szinte a következő 3 ember közül bárki végezhetett volna bármilyen sorrendben, az volt a mérvadó, hogy ki mennyire tudott fejben ott lenni.
A profi kategóriában szintén az első helynek votl egyértelmű a sorsa, amit Kun Ádám vitt el, a 2. 3. helynél már kiélezettebb volt a verseny, a végső sorrend Sarlós Petivel és Domány Andrissal zárult le.
Úgy gondolom, hogy mindenki elégedett volt a történtekkel, és remélhetőleg jövőre is sikerül megrendezni hasonlóan jó feltételek között!
Nagyon köszönöm, azoknak aki eljöttek! És persze a támogatóknak, akik nélkül nem lehetett volna ennyire színvonalas a verseny:

OGBS Shop, Punnany Massif, Monster Energy,  Akkezdet Phiai, Haraszti pincészet, Global hangtechnika, Tett-hely egyesület, Pécsi EHÖK, Rebelegance Clothing.”

Írta: Mezei Dávid         Fotók: Földesi Mihály

Köszönjük Dávid!

Tags: , ,



Cikk írója

avatar

Flatland!


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő