Chill And Ride 10

Hazai freestyle-bmx-hungary

Közzétéve March 20th, 2014 | Sanyi által

0

BRÉKING! Elindult a Magyar BMX Szövetség hivatalos oldala!

Miért jött létre a Freestyle Bmx Egyesület?

A Freestyle Bmx sport (Park, Dirt, Street, Flatland) világszerte egyre népszerűbb, egyre többen használják sporteszközként a “kis” kétkrekűt. Egyes felmérések szerint kezdik elfogadni sportként hazánkban is, nem beszélve arról, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nemrég javaslatott tett az Olimpiai Bizottságnak, hogy a BMX Cross után vegyék fel a Freestyle-t is az ötkarikás játékok közé.

Magyarországon a gyakorlatban viszont sajnos ennek a fejlődésnek csak töredékét tapasztaljuk, és azt is késleltetve. Egyre több pálya épül országszerte, de sajnos szakértelem nélkül, ezért a funkciójuk is bőven hagy kívánnivalót maguk után. Meglévő pályáink állapota finanszírozási, és karbantartási hiányosságok miatt romlik, sokat ezek közül különböző okokra hivatkozva lebontásra ítélnek a helyi önkormányzatok. A nagy népszerűség ellenére a sportigazgatásban nem sok figyelmet kap a BMX sport, támogatást pedig egyáltalán nem.

Részben azonban a BMX-es társadalom is okolható a fennálló helyzetért, hiszen annak ellenére, hogy sóvárogva figyeljük a sport nyugati virágzását és betéve tudjuk sorolni az összes hazai problémát, a megoldásukért a kisujjunkat sem mozdítjuk.

Ezen hiány pótlására, a sportolók érdekeinek védelmére, valamint a sportág fejlesztésének céljából kezdtük meg tevékenységünket. Jogilag egyesületi formában létezünk, gyakorlatilag egy sportági szövetség feladatait látjuk el országos szinten.

Tovább a BMX szövetség oldalára[/button]

Tags: , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő