Chill And Ride 10

Flatland tapolca-flatland-beszamolo

Közzétéve July 8th, 2014 | Attila által

0

Dunántúli Extrémsport Bajnokság – Flatland verseny Beszámoló

A múlt szombaton (2014. július 5.-én) került megrendezésre a Dunántúli Extrémsport Bajnokság, ahol sikerült besuvasztani a flatland versenyt is, kb. az utolsó pillanatban. Viszont a szervezők szuper jófejek voltak, és így egy kategória indulhatott, 3 díjazottal, plusz volt egy pálya egész napra.

Két cseh és egy szlovák vendég is megtisztelt minket, illetve kb. 10 hazai biciklis, akik közül végül 9 bicajos indult a versenyen. A selejtezőben mindenkinek 2,5 perc állt a rendelkezésére, és nem kicsi volt a fejtörés, hogy végül ki jusson tovább. Kvázi a papírforma is borult, volt, akit máshova vártunk, de nem úgy jöttek össze a futamok, ahogy kellett volna. Viszont a régi ismerős, Sőre Peti nem bénázott, döntőbe kerülése nem volt kérdés. Majd Gelencsér Ádámot is beküldte a zsűri a sűrűbe, hogy akkor a pörgős srácok párbajozzanak egy kicsit. Utánuk pedig Alex Hruby, Tomas Vejmola és Honza Stavarek jutott be, vagy a teljes külföldi delegáció kvalifikálta magát a végső ütközetre!

Ott volt még Kollár Balázs, akin látszott a rutin, de valahogy nem jöttek össze annyira a dolgok, Kállai Olivér, aki szerencsére versenyzett és nózvilizett, és a zsűri is vért izzadt, hogy akkor továbbmenjen-e, vagy ne. Bordács Attila egy hangulatos útszéli lerobbanást követően azért kb. 15 perccel a verseny kezdete előtt odaért, és hát nem tudott nagyon felizzani. Csaszi pedig a műtétje után igen szépet virított, de látszott rajta, hogy több pinky van abban a lábban!

Aztán a döntő egy kb. 15 perces battle formátumú harc lett, egymás után pörköltek oda a srácok. Alex gyakorlatilag nem nagyon hagyott kérdést afelől, hogy ki fog nyerni. Talán, egyszer, ha hibázott az egész döntő során. Peti is kivégezte, amit kellett, a tekerős upsidedown megaspin pedig feltette az “i”-re a pontot. Aztán a harmadik helyért már nagyon nyílt harc ment. Ha Tomás kicsit változatosabban biciklizik, vagy ha Honza nem csak az utolsó trükkökre pörög fel, lehet, hogy az egész más lett volna, de így Ádám hozta el a dobogó alsó fokát!

Az időjárás szuper volt, volt rántotthúsos szendvics, és parkolóhelyből sem szenvedtünk hiányt, vagyis még ez is 10/10 volt!

Köszönjük a szervezőknek, és jövőre még nagyobb versenyt illene rittyenteni, mert igény az lesz rá!

Top 3
1st Alex Hruby
2nd Peter Sore
3rd Adam Gelencser

A képeket Mezei Dávidnak köszönhetjük!

 

Tags: , , , ,



Cikk írója

avatar

Flatland!


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő