Chill And Ride 10

Hazai 02

Közzétéve September 4th, 2014 | Sanyi által

0

Mondial Jam 2014 beszámoló és galéria

2014. augusztus 30.-án, a nyár utolsó szombatján 2. alkalommal került megrendezésre a salgótarjáni BMX street jam. Idén, kicsit a streettől eltérve, de a street hagyományokat abszolút szem előtt tartva a parkot is bevettük egy állomásnak, így a 3 hely ahol bicikliztünk, a következő volt:

A 13.órai találkozó után először a Salgótarjáni Külső pályaudvarra mentünk,nagyjából 100 biciklis, a maga balos korlátjával, és egy rögtönzött step up-pal amit a jam előtti órákban fejeztünk be, és elég nagy sikere lett a riderek körében. Itt Gál Csanád valami őrületes trükkökkel alázta szét a korlátot, melyről tudni kell, hogy ahol ráugrik az ember, ott kerék magas, de ahol le ugrassz róla, már a melledig ér! Ennek tudatában tette oda szinte első próbára azokat a trükkjeit, melyeket eddig még senki ezen a helyen: fifty-fifty hard 180 majd hard 360, icepick végig, majd icepick-easy180, majd icepick hard180 próbák következtek.néhány egész közeli próbálkozásnál már szinte a levegőben örjöngött a tömeg. Hihetetlen színvonalon biciklizett. Sajnos egy esés után komolyan a vállára esett, ám már ekkorra nem volt kérdés kié lesz a nap legszebb trükkje(i) díj! Németh Kevin a step up-ot is eléggé élte, fel manual-180at csinált mindkét irányba, majd opposite vápét adott, és 180 ds opposite vápékat próbált. Már folyt a bicózás amikor Vígh Barna, Gál Tomi, Dühi Sanyi, és más profi biciklisek is megérkeztek, akik nem is vesztegették az idejüket. Barna kis késése miatt szinte csak melegített még, amikor már fiftyből crookedból 180-akat és fifty hard180-akat csinált a korláton,Dühi Sanyi a step up-on tette fel a hangfive-ot körbe, majd abból 180at. Megemlíteném Oláh Szebasztiánt, aki 15 éves, és 360 kp-ban ugrotta fel a step upot, ezzel a helyi összetartó közösség és az egész nézősereg nem kis ovációját kivívva. Tényleg már itt komoly hangulat volt, de az időterv miatt mennünk kellett a 2. helyszínre, a salgótarjáni Főtérre. Itt a körbe 3-as lépcső, és a középső nagy szökőkúton ment a biciklizés. Kevin körbe manual-ból 180 kápét csinált, Barna a 10 méter hosszú, és kormány feletti szinttel végződő szökőkutat 20 centi híján végigküldte nosewheelie-ben, Gál Tomi mindezt pedalfive-ban tette meg. Molnár Tibi-nek itt már szinte desszert volt manualból vápéban leküldeni a szintet. Sajnos a rend őrei olyan 45 perc bicózás után elküldtek minket, mondván arról nem volt szó hogy itt bemutatózni is fogunk..:)

Harmadik, és egyben utolsó helyszínünknek a hetekkel ezelőtt átadott skateparkot terveztük be, így oda indult meg az eddigre kb 20 autóból, és 120-130 biciklisből álló konvoj a nagyjából 10 perces útra. Itt mindenki kicsit kedvére biciklizhetett, amin csak akart, közben ingyenesen lehetett nevezni a Best Grind Jam-re, melynek lényege az volt, hogy bár az egész skatepark ott van, mi csak a 2 csúszóboxból és egy korlátból álló grind-os setupon biciklizünk és tartunk jam-et, a street hagyományokra való tekintettel. Itt három 8 fős csoportban indult meg a versengés az amatőr és profi 1.2.3. helyekért. A hazai versenyeken szerintem óriásinak mondható és nagyon aktív nézősereg teljesen körbevette a grind szekciót, a legkeményebb trükköknél nem kis ovációval kifejezve tetszésüket. A teljesség nélkül megpróbálok néhány trükköt felsorolni: Kevin opposite toothpickben végigcsúszta a 4 méteres korlátot, majd fakieből over hard 360-at adott. Vígh Barna nose wheelie-ből 180-at adott, majd ugyanebből 360-at próbált, Hua a korláton volt nagyon elemében,opposite toothpickből áthúzta a korlát másik oldalára fifty-re, majd abból hard 180. Gál Tomi icepickből kápét csinált mindkét irányba pörgetett kp-kkal, Dühi Sanyi pedig nem mást mint crankslide-ból KP-val varázsolta el a nézőket. Molnár Tibi erős, végeláthatatlan kombóiról ismert, nem is hagyott befejezetlenül egy fifty-fiftyből manuálból feebleből up-manualból vápét! Sas Tamás itt adta op-feeble-ből körbe fakiejét, melyből újra a boxhoz fakiezve half-cab fiftyből easy 180at csinált. Bede Artúr, luc-e grindból feeblehard180at csinált, majd best trükkjének ugyanezt 360-nal próbálta. Izsó Balázs a végén 26″-os MTB/BMX keverék biciklijével kapott esélyt a tömegtől, egy óriási tapsvihar tekintetében a 180-fakie-fullcab-backwards crooked grind combójához, de sajnos hajszál híján nem sikerült neki. Ezután a 4 tagú zsűri összedugta a fejét, és megszületett a döntés, hogy kihez jutnak el a szponzoraink által felajánlott tárgynyeremények.

Eredményhirdetés előtt, elmaradhatatlan eseményként néhány szót mondtam könnyeimmel küszködve balesetben elhunyt barátunkról, Jakab Benjáminról, ismert nevén Dodiról, majd néma csenddel emlékezett meg mindenki magában felelevenítve azt az örök mosolyt, szó szerint örök optimizmust és borulátást. Életem talán legmeghatóbb jelenete volt, nagyjából 200 ember állt néma, szó szerint néma csendben, és az egyetlen hang amit hallani lehetett, az Dodi 3 éves kishúga, Sári volt. Valószínű ezt senki nem fogja elfelejteni, aki ott volt. Édesanyjának és nagybátyjának átnyújtottunk két, csak erre az alkalomra készített “MONDIAL örökké” pólót, valamint egy acél MONDIAL kakas medált, melyből összesen 2 darabot készítettünk, az egyik velük, a másik velünk lesz, ezzel összetartásunkat és töretlen támogatásunkat kifejezve.

Köszönjük mindenkinek, az összes szponzorunknak, név szerint: OG Bike Shop kerékpárüzletnek, Velosport kerékpárüzlet és túrabolt Salgótarján,köszönjük több éves támogatásukat az egész helyi
kerékpáros közösség felé,Ettemboro ruházatnak, Tyutyu Tattoonak, The Lab storenak. Köszönjük a városvezetésnek hogy invesztáltak pénzt az extrém sportba és skateparkot létesítettek. Köszönjük Némedi Dávidnak és családjának, ismerőseinek a rendőrséggel való kapcsolattartást. Persik Szabolcsnak a zenét, és az afterpartyt. A MONDIAL összes lány tagjának, hogy süteményeket sütöttek, melyeket a verseny közben folyamatosan a bicósok között osztogattak szét a szintén ingyenes energiaitalok és üdítők kíséretében.

És végül, de nem utolsó sorban, köszönet két csoportnak: Köszönet annak a rengeteg embernek, aki a sport szeretete, vagy Dodi tisztelete és emléke miatt eljött, aktívan szurkolt és vett részt az eseményen és versenyen ezzel az országban ritka élénk hangulatot csinálva. És Köszönet azoknak, akiknek részvétele a legfontosabb volt számunkra: Dodi egész családjának, beleértve édesanyját, édesapját, nagybátyját, testvérét, és minden rokonát.

Köszönjük.

Találkozunk jövőre, azután, és innentől az összes utolsó nyári szombaton, mert
MONDIAL
DODI,
ÖRÖKKÉ,
ÖRÖKKÉ!!

A képekért köszönet Juhász Jácintnak.

További képekért kattint ide!

Tags: , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő