Chill And Ride 10

Közzétéve July 13th, 2015 | maráj által

Beadták a világ első QUAD FLIPjét!

Július 12-én Jed Mildon újra BMX történelmet írt. Jed adta be a világon először a tripla hátraszaltót 2011-ben, így nem csoda, hogy a quad flippért is elsők között indult. A Nitro Circus csapata egy komplett műsort épített köré, hiszen tudták, hogy ez nem egy mindennapi trükk lesz. Az eredeti felállás szerint James Foster és Jed Mildon egyszerre indultak volna rá a hihetetlen trükkre. Sajnálatos módon a gyakorlások alatt Foster annyiszor lesérült, hogy végül nem tudott BMX-re ülni, hogy most rámenjen a quad flipre.

A két rider baráti viszonyban van, ezért még különlegesebb volt ez a “versengés” kettőjük között. Foster segített például Mildonnak megterveznie egyedi vázát, amivel gyorsabban tud forogni. Az eredeti felállás szerint Foster az USA-ban, míg Mildon Új-Zélandon ment volna rá a trükkre. A sok zavaró tényező miatt (pl. a kiszámíthatatlan időjárás Új-Zélandon) úgy döntöttek, hogy Mildon is inkább elutazik “Pastranalandre” és ott adja be a trükköt. James Foster egy vállsérülés és összesen 10 bordatörés után adta fel a quad flippet.

Reméljük, hogy hamarosan online elérhető lesz az egész show, amit élőben közvetítettek. Sajnos magyar idő szerint vasárnap éjfél körül lett vége, ezért nem mindenki tudta nézni.

A fotó megtévesztő lehet! Jed utolsó próbálkozásra nem szivacsra és nem is légpárnás érkezőre adta be a quad flippet! A kék ponyva alatt kemény fa érkező volt!

Tags: , , , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő