Chill And Ride 10

Külföldi bmxgame

Közzétéve May 3rd, 2013 | maráj által

1

BMX – The Game

A spanyol srácok  a Barspin Studiosnál, Barcelonában gőzerővel dolgoznak egy óriási projekten. Egy olyan projekten, amiről minden BMX-es álmodozik, azok, akik mindig is irigyelték a deszkásokat, hogy télen, vagy csak unalmas estéken játszhattak valamelyik THPS (Tony Hawk Pro Skater) játékkal, vagy a focistákat akik Fifázgatnak. Bringások készüljetek! 2013 decemberében eljön ugyanis a pillanat, amire a Dave Mirra Freestyle BMX óta várunk: megjelenik egy külön BMX-eseknek szánt játék. Habár a Tony Hawk American Wastelandben már egész jóra megcsinálták a BMX részeket, mégsem ugyanaz az érzés.

A játékon olyan srácok dolgoznak, akik maguk is BMX-eznek. Ezt azért fontos tudni, mert így egy nagyon valósághű játékra számíthatunk, már ami a grafikákon túl a fizikát és a mozgáskultúrát illeti. A leírások alapján ugyanis a srácok erre a legbüszkébbek és ezen is dolgoznak a legtöbbet, hogy átadják azt a feelinget, amit bringázás közben érzel (már amennyire ez kivitelezhető egy játékban). Olyan apróságokra is gondolnak, hogy pl. egy vázpörgetés azért mégse legyen olyan könnyű (mint ahogy a való életben sem az) és, hogy a játékos folyamatosan fejlődjön, lépésről lépésre sajátítsa el a trükköket és az egyre nehezedő line-okat.

Sok fejfájást okoz a fejlesztőknek az is, hogy a BMX sport, mint olyan, nem tartozik a legegyszerűbbek közé. Értsd ezalatt a trükkök nem túl rövid listáját és azok kombinációit. Így tehát érthető, hogy még nem tudtak végezni a játékkal. Ehhez új szemszögből közelítik meg a konzol irányítását, így várhatóan nem Super Mario szintű lesz az.

A játékban lesz pálya tervező rész is, ahol saját tervezésű bringánkkal és karakterünkkel zúzhatunk az általunk tervezett trailsen vagy parkban. Építhetünk majd fából, áshatunk földből ugratót vagy racing pályát, sőt, még egyedi poolt is kreálhatunk. Ezeket természetesen megoszthatjuk majd a barátainkkal, vagy teljesen idegen riderekkel a világ bármely pontjáról.

Több extrát is várhatunk a játéktól. Ilyen például az, hogy híres, akár legendás helyeken is “bringázhatunk” majd, hiszem a készítők élethűen modelleznek le spotokat a virtuális extrém-sportolók számára. Ha minden igaz, gurulhatunk majd Barcelona utcáin vagy a híres Nike Tunnel Jam pályán (de ha nagyon imádkozunk, akkor talán a Görzenálban is…haha).

A másik zseniális ötlet, hogy egy-egy “session”-ről készíthetünk virtuális videót, amit ki is exportálhatunk. Ez mondjuk a videóvágóknak és kreatívabb arcoknak hasznos lehet, akár előre ki lehet találni egy jelenetet, vagy akár egy egész videót (nyilván sajnos nekünk ez annyira nem aktuális, bár ha valakinek lehetősége akad jövő nyáron BMX turnéra menni külföldre, akkor hajrá!).

A játékot először csak PC-re fogják kiadni, mivel állítólag konzolra játékot kiadni jóval drágább, kivéve ha össze tudják addig gyűjteni a kellő összeget. Ha minden jól megy akkor végül elérhető lesz PS3-on és Xboxon is. Én személy szerint nem vagyok egy nagy gamer, de ezt nagyon várom és biztosan be fogom szerezni és nem feltétlenül torrentről… Egy ilyen összetartó közösségnek nem szabad egymás támogatásán spórolni!

 

Ti mit gondoltok a játékról? Várjátok már?

 

Tags: , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő