Chill And Ride 10

Flatland tivadar-laszlo-interju-featured-image

Közzétéve September 25th, 2013 | Attila által

200

Flattalk – Tivadar László interview

Nagy örömmel jelentjük be, hogy kész az oldal friss flatland rovatának első, önálló interjúja!
Alanyunk ehhez az attrakcióhoz pedig Tivadar László, az OSG14 második helyezettje, hazánk flatlandes krémjébe tartozó, aktív profi.
Híres eredetiségéről és most mégjobban “csontra van gyúrva”!
Jó szórakozást kívánunk!

We are happy to announce the flatland topic’s very first, own interview!
Our guest is László Tivadar, who earned the 2nd place at OSG14 a few weeks ago!
He is one of Hungary’s most active and original riders, now even more ripped than ever!
Please, scroll down for the english version, have fun!

Egy kis kedvcsináló / Just some teaser:

Magyar / Hungarian

Üdv a fedélzeten Laci! Mutatkozz be kérlek, hogy hívnak, hány éves vagy, és mivel foglalkozol?
Tivadar Lászlónak hívnak 26 éves vagyok, Debrecenben élek és jelenleg a Debreceni Egyetem ötödéves hallgatója vagyok néprajz szakon.

Gratulálunk az OSG14-en elért második helyezésedhez a profi flatland kategóriában!!! Hogyan hoztad ezt össze? Említetted a versenyen, hogy jobban be vagy gyúrva, mennyit gyakoroltál a versenyt megelőzően?
Nagyon szépen köszönöm. Ezen a nyáron sokat készültem a versenyekre, szerettem volna megmutatni a legjobb formámat, ami azt jelenti hogy a trükksoraim háromból-háromra vagy ötből-ötre mennek. A legnagyobb versenyélmény számomra az OSG volt. Olyan riderek tették tiszteletüket mint pl.: Dominik Nekolny és Matthias Dandois, akik az idei világbajnokságon második és harmadik helyezést értek el. Egy kicsit csúszós talaj ellenére a gyakorlás nagyon jól ment, de az elődöntő alatt párat hibáztam és a nyolcas döntőbe hetedikként kerültem be. Mivel egyedüli magyarként jutottam a döntőbe, teljesen felpörögtem és szerettem volna egy nagyon jó futamot produkálni ekkora hazai közönség előtt, ami sikerült is egy szinte hibátlan futammal és a második helyen végeztem. Nagyon örültem , hogy a sok gyakorlásnak végre meglett az eredménye és egy ilyen kört tudtam bemutatni.:)

Voltál idén is a BMX VB-n, milyen volt, hogy érezted magad? Hogy ment a versenyzés? Milyen volt az út?
Igen voltunk a világbajnokságon. Öten mentünk kocsival, a résztvevők: Misi, Joda, Adomány, Lóri bí és jómagam. Az út röpke 12 óra volt kb vagy lehet több nem is tudom pontosan.:). A helyszín a kölni Jugendpark és a szervezők végre figyelembe vették az ottani időjárást és fedett helyen rendezték meg a flatland versenyt, de persze, akkor egy csepp eső sem esett hehe:). Erre a versenyre nagyon sokat készültem, számomra a döntő volt a cél. A gyakorlás nagyon jól ment, a talajjal se volt problémám, de sajnos a futamomat elrontottam, nagyon izgultam és csak a 22. helyen végeztem. Ennek ellenére motivált maradtam, mert láttam, hogy trükkök terén nem vagyok lemaradva.  Amúgy nagyon jó kis trip volt, hülyéskedtünk, külföldi bicósokkal gyakoroltunk, buliztunk és még Joda is jól aludt:))

Hogy néznek ki mostanában a napjaid? Van elég időd gyakorolni?
A nyáron egyszerű volt a képlet: reggeltől délutánig munka, egy kis pihenő és 6tól gyakorlás. Szeptembertől kicsit változott a helyzet az egyetemi óráim miatt, de még most tudok napi szinten gyakorolni.  Mivel egyre korábban sötétedik szeretnék  valami fedett placcot, mert sajnos az itthoni fedett pályámnak a borítása nagyon tönkrement és ott már nem igazán lehet komolyan gyakorolni , szóval  majd nézek valami kis helyet, mert tavaly októbertől márciusig szinte semmit sem gyakoroltam.

Mit jelent számodra a flatlandes profi élet? Mennyire éled meg másként a mindennapjaid, mint előtte?
Komoly változások nem történtek a mindennapjaimban:). Igazából csak profi kategóriában indulok a versenyeken, akkor beszélhetnénk profi flatlandes életről, ha ebből tudnék megélni, de jelenleg ez a veszély nem fenyeget hehe:)).

Gyakorolsz valami egyedi trükköt, rajta vagy valamilyen projekten mostanában? (video, fotók, alkatrész, kombó)
Szeretnék még idén egy videót csinálni két eredeti saját kombóval, de nem tudom, hogy megvalósul-e, mivel elég kemény trükkökről van szó. Osg óta még nem raktam össze a bicóm, de majd hamarosan elkezdem azt a két agyrémet begyúrni:).

Ha éppen nem a biciklizés tölti ki az idődet, akkor mivel foglalkozol mindennapjaidban? Van egyéb hobbid is a flatlanden kívül?
A flatlanden kívül a másik hobbim a fixim. Erőnléti edzésként szoktam alkalmazni és  legtöbbször esténként tekerek valami jó kis zenével a lejátszómba, ilyenkor teljesen kikapcsolok, a zene és a sebesség dominál. Legtöbbször „időfutamokat” tekerek egy bizonyos távon és minél jobb köröket próbálok összehozni.  :) :)

Kik a szponzoraid jelenleg, és milyen módon támogatnak? Esetleg bővült most a támogatók száma?
Bontovics Imrének köszönhetően a  Velvárt Bike Shop támogatottja vagyok körülbelül hetedik éve. A támogatás alkatrészekben nyilvánul meg, ezáltal profi bmxel gyúrhatok. Illetve a héten kiderült, hogy lesz még egy szponzorom ami nem más, mint a debreceni Cropp ruházati bolt. Ezúton is köszönöm a támogatásukat:).

Köszönöm szépen az interjút, ugyanilyen remek szereplést kívánok a továbbiakban!
Én köszönöm a lehetőséget.

Fotók: Nagy Dávid

Kihagyhatatlan / Don’t miss this!

Angol / English

Hey Laci, welcome on board! Please, introduce yourself, your name, age, job/study!
I am László Tivadar, 26 years of age, living in Debrecen. This is my fifth year studying at the University of Debrecen, specialised in enthography.

Congratulations for your pro 2nd place at the OSG Flatland Contest!!! How did you do it? Before your run, you mentioned, that you are pretty ripped now, how much did you practice before OSG?
Thank you very much! This summer I wanted to give my best, perfected my combos so I can pull them 3 or 5 times in a row. So far this year my biggest contest experience was the OSG. Riders, like Dominik Nekolny and Matthias Dandois made it to the event, and they ranked 2nd and 3rd places at Worlds!
The floor was a bit slippery, but I pulled most of my stuff before my run. During the qualifications, I touched a few times, so I got in to the finals on the 7th place. Since I was the only hungarian in the finals,  I was all pumped up and stoked about it, ready to bust a good run. My final was almost perfect, it was so amazing to pull it in front of the crowd, and I finished 2nd. I am so happy, that all the practice paid off.

You attended the Worlds this year as well. How was it, how was the contest and the trip?
Yes, I’ve been to the worlds. We were five people, who took the 12-hour trip to Cologne.  Fortunately the organizers built a tent, in case it rains. Of course, there was no rain at all! :D I’ve been focusing on this contest the whole year, my goal was to get to the finals. The practice went really good, the floor was okay, but unfortunately my run didn’t go as I’ve planned, I was very nervous, and I ended up being the 22nd. In spite of this I stayed motivated, because I saw that as far as tricks are concerned, I am on the same level with the other riders. But it was a very nice trip, we had a lot of fun, we practiced and partied with other riders, it was awesome!

How do you spend your days? Do you have enough time to practice?
It was really simple during summer time: I was working every day till the afternoon, then relax for a little while, and then after  6 PM I went out to ride. It is a bit different since September, because I also had classes, but I can still practice on a daily basis. Since the days are shorter in the fall, I would like to find an indoor spot, because I can’t ride at my old indoor spot from back home, its floor is not as good as it used to be. Because of that, last year I wasn’t able to ride from October until March.

What does being a „pro” mean to you? Are your days different than before?
I can’t really say that my life is any different from how it has been before, the only difference is that I compete in pro category. We could talk about pro lifestyle,if I could make a living of it, but that’s not the case yet :D

Have you been working on some original stuff recently?
Yes, I would like to film a clip with a couple of original combos, but I don’t know whether I can pull it off, because the tricks are pretty difficult. I haven’t put my bike together since the OSG, but I will do it soon.

What are your hobbies besides flatland? What are you doing in your spare time?
My other hobby besides flatland is my fixie. I ride mostly in the evening, while listening to my favorite music. This is when I completely switch off my mind, the music and speed are in control. I mostly ride timelaps, trying to beat my best time.

Who are your sponsors at the moment, and how are they supporting you?
The Velvárt Bike Shop (velvartbmx.hu)has been supporting me with parts for seven years now, thanks to Bontovics Imre. Speaking of sponsors, I just found out this week, that the clothes shop Cropp (Cropp Facebook) from Debrecen will also be my sponsor. With this occasion I would like to thank them for their support.

Thank you for the interview, and I wish you the best in the future!
Thank you for the opportunity.

Photos: Dávid Nagy

Utószó / Final words:

U.i. , nézzétek meg Laci futamát az OSG14-ről! P.s., check out Laci’s run from OSG14!
Live To Ride – OSG14 Flat Finals

Tags: , ,



Cikk írója

avatar

Flatland!


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő