Chill And Ride 10

Heti Rider 001_heti_rider_pichler_zsolt

Közzétéve December 10th, 2012 | R. által

204

Pichler Zsolt interjú

Pichler Zsoltiról valószínűleg a legtöbben már hallottatok, aki mégsem, az pedig szinte biztos, hogy még fog. Zsoltit a 16. kerületben ismertem meg szerény, de magabiztos, fiatal és mégis tapasztalt srácként. Elhivatottságát és kitartó munkáját mi sem bizonyítja jobban, mint hogy alig 17 évesen a 2011-es OSG-n már meghívottként vett részt. Az utóbbi évben is rendületlenül hozta a fejlődést, érdemes rá odafigyelni!
Név: Pichler Zsolt
Születési év: 1994
Bmx: 2006 óta komolyabban | Street / Dirt / Park
Szponzor: Pumpcity Clothing
Igen: görög saláta sok olívabogyóval
Nem: rossz idő
Hogyan és mikor kerültél kapcsolatba a bmx-el?
Talán 10 éves lehettem amikor felfogtam, hogy mire használják bátyámék a biciklijüket. Nemsokkal ezután szereztem egy gyerekbiciklit amivel bunny hoppozni próbálgattam a ház előtt. Ahogy a gyerekbicó után a kezembe került egy rendes bmx elkezdtem lejárni a helyi trailsre. Kezdtem fejlődni és folyton azon járt az eszem, hogy mikor bmxezhetek legközelebb.

 

Amikor elkezdted, gondoltad volna, hogy ilyen eredményeket fogsz elérni?
Abszolút nem. De szerintem ez majdnem mindenkivel így van. Mikor még csak egyszerű ugrásokat gyakoroltam, akkor csak egy álom volt például a vázpörgetés vagy a 360. Viszont mikor ezeket megtanultam, mindig más és más lett az álomtrükk vagy egy nagyobb verseny a cél. Aztán ha volt egy új trükköm, csak elkezdtem kombinálni a meglévőkkel és máris volt még egy új.

 

Mi volt az első trükköd? És melyiket volt a legnehezebb megtanulni?
Az első egy betámasztós nullkéz volt. Nem tudom, hogy pontosan honnan jött, de mindenhol csak azt akartam beadni.
Eddigi legnehezebb pedig az 540 barspin footjam. Ez nagyon nehéz, mert több trükköt is patentul kell tudnod és összehangolnod ahhoz, hogy beadhasd. Meg persze rengeteg gyakorlást és tapasztalatot igényel.

 

Az eddigi bmx-es múltadban mi volt a csúcs- illetve mélypont?
A mélypont egyértelmű: az idei nyár. Két egymást követő nagyon hosszú rehabilitációt igénylő sérülés. Ez a nyár teljesen kimaradt a bmxes életemből. Már 4 éve bmxeztem nulla sérüléssel, de ezen a nyáron egy bal csípő és egy bal térd ficammal zártam a szezont. A csípő ficam egy vászoncipőnek köszönhető, amelyik egy footjamnél beragadt a kerékhez. A térdem pedig pontosan a teljes rehabilitációs időszak utolsó napján ment ki. Reggel 6-kor keltem aznap, Tegze barátommal mentem Százhalombattára bemutatózni. Teljesen jól ment minden, rögtön utána pedig lementünk az Aranyhegy Trailsre ahol a Szabó András emlékverseny ment. Mentem három kört, negyedikre rúgtam egy vázpörgetést és kificamodott a térdem. Valószínűleg köze volt az előző balesetemhez.

 

A csúcspont viszont nehéz kérdés. Volt sok olyan időszak, amikor semmi sem érdekelt, egyszerűen csak jól akartam magamat érezni és biciklizni. Ez egy csúcspont volt. Máskor pedig, rámentem új trükkök gyakorlására, a meglévők tökéletesítésére és persze a versenyzésre. Ezek is nagyon jó idők voltak.

 

Mi ösztönöz hogy ezek után a sérülések után is visszaülj a biciklire?
Amikor biciklizem mindig találok valami újat benne. Egy új trükk, egy új hely. Meg az izgalom, az adrenalin amit imádok.Ha mondjuk elmennék úszni, akkor mindig csak a medence falát látnám és az nem motiválna. Még csak megsérülni sem lehetne rendesen..!

 

Ki az a személy akinek a legtöbbet köszönhetsz, aki a legtöbbet tette hozzá a bmx-es karrieredhez?
A családomtól mindig is nagyon sok támogatást kaptam, volt szó alkatrészekről, vagy bármi másról. A legtöbbet pedig a bátyámtól. Mindig mondott, vagy mutatott valami hasznosat.

 

Egy nap az általad összerakott álomcsapattal. Hogyan képzeled?
Tommy Dugannal és Harry Mainnel! Szerintem ők ketten bárkit el tudnak kápráztatni. Persze azért szóba jöhet még Kyle Baldock, Logan Martin és Kevin Perazza is.
Késő délután kezdődne, klubozgatással, medencézéssel. Aztán bmx, este meg parti. Lehetne mondjuk Texasban, ahol vannak a legnagyobb parkok, vagy akár a Mirraco Skateparkban, ahova mindenképp el szeretnék jutni egyszer.

 

Milyen zenére szeretsz edzeni?
Nem mindig szoktam zenére biciklizni. Szeretem ha tudok közben beszélgetni a többiekkel, például az éppen gyakorolt trükkről. Persze gyakran előfordul, hogy megy a zene. Olyankor nekem nagyon fontos, hogy legyen benne egy kis monotonitás. Nem szeretem ha olyan zene megy amire valamilyen szinten figyelni kell, mint például a rap, mert könnyen elvonja a figyelmemet. Pörgessen fel és menjen végig a fülemben!

 

Mit csinálsz, ha éppen nem biciklizel?
Nyáron szívesen wakeboardozom, bár elég körülményes sportnak tartom, télen pedig gyakran jéghokizunk a Naplás-tónál. Jelenleg elég sokat kellene tanulnom mert ebben a tanévben érettségizem, de ezen kívül nagyon sok időt töltök a barátaimmal és a barátnőmmel.

 

Hogy képzeled a jövődet? Bmx-en vagy anélkül?
A közeljövőmet mindenképp biciklin. Még jó pár évig biztosan nagy szerepet fog játszani az életemben a bmx. A többi meg majd kiderül.

 

LiveToRide – Számodra ez mit jelent?
Nekem a 16. kerület legelső bmxes csapata jut róla eszembe, amire régen annyira felnéztem. Most pedig elmondhatom, hogy már én is a tagjává váltam.

 

 

Tags: , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő