Chill And Ride 10

Heti Rider stupek-frigyes

Közzétéve February 25th, 2013 | R. által

196

Stupek Frigyes interjú

Stupek Frigyest minden gödöllői rider ismeri, de valószínűleg az ország minden felén hallottak már róla. Montival indult, már akkor megvillantotta tehetségét, de a bmxen bontakozott ki igazán. Ezt a fejlődést idén a Garage Store is értékelte, Frici januártól DC cuccokban gurul.
  Név: Stupek Frigyes
Születési év: 1992
Bmx: 2008 óta | Street / Dirt / Park
Szponzorok: OG Bikeshop: Wethepeople, Éclat | Garage Store: DC Shoes
Igen: szép idő | sok barát
Nem: eső | sérülés

Mikor, hogyan vált az életed részévé a bmx?
Amióta az eszemet tudom biciklizgettem, montisként indult a pályafutásom. Valamikor 2008-ban az egész Pécel-Isaszeg Crew bmxesekből állt, ők rendszerint lejártak hozzánk Gödöllőre gyakorolni. A pegek, a limit helyeken való biciklizés.. ezek azok a dolgok amik miatt elhatároztam, hogy nekem azonnal kell egy bmx.

Melyik volt a legmeghatározóbb versenyélményed?
Nem igazán vagyok az a versenyzős fajta, bár szeretem őket, mert mindig jó érzés a barátokkal gurulni. A Chill ‘N Rideok kivétel nélkül nagy bulik voltak, de egy kelenföldi Ghettojamre is visszanéznék még!

Az utolsó két Chill ‘N Ride-on a BunnyHop kategória győztese lettél. Ennek van bármi különösebb oka vagy simán csak összejött?
Gimis koromban jártam 2 hétig rúdugróedzésre, bár nem igazán tudom, hogy ennek van-e valami köze a dologhoz. Mindig is szerettem felugrálni a szinteket, feltenni a bmxet az nem az igazi.

Ha jól tudom friss DC szponzorált vagy.
Igen, kaptam egy lehetőséget a Garage Storetól, hogy idén DC cuccokban gurulhatnék a korábbi Osirishez képest. A ProWanted óta nagyon jó viszonyt ápolunk, ezért természetesen igent mondtam. A legideálisabb kapcsolat ez, ahol olyan kiváló bmxesekkel gyakorolhatok együtt mint Szántó Bálint, vagy Újvári Boldizsár. Még ha a stílusunk különbözik is, mindig jó érzés együtt gurulni! Mivel nem vagyok az a nagy versenyzős fajta, ezért inkább magamtól találok ki egy-egy fotó sztorit, amit egy szintén nagyon jó barátom Jaksa Bálint profin lekattint és a DC Hungary facebookoldalán megmutat a nagyvilágnak.

Te is a 2011-es ProWanted csapatának tagja voltál. Hogy emlékszel erre a pár hétre?
Egyértelműen életem legmeghatározóbb hetei voltak. Mint egy nagy osztálykirándulás ahol a legjobbakkal csinálod azt amit a legeslegjobban szeretsz. Rengeteg barátot, és maradandó élményt kaptam magától a rendezvénytől, és csak remélni tudom, hogy még sok hasonló dologban lehet része a következő generációnak is. Köszi PW!

Elindult egy új kezdeményezés, a Magyar Freestlye Bmx Szövetség. Mi a véleményed róla?
Tök király dolognak tartom, hogy tapasztalt emberek a saját szabadidejüket feláldozva tennének valamit a sportért, ami egyre elterjedtebb. Ha bármivel tudok segíteni nekik, biztos ott leszek. Tisztelet!

Kivel/kikkel bicózol a legszívesebben?
OG Team. A két Barna (Csányi, meg Víghék fia) verhetetlen mind személyiségben, mind ügyességben. Salty bá’, Péntek Andris és persze Szilágyi Marci nélkül pedig nincs is igazi hangulat. De mint ahogy már írtam, a Garage/DC Teammel is nagyon motiváló bmxezni!

A téli szezonban hol van lehetőséged gyakorolni?
Leginkább az eXbox skateparkban, vagy néha egy-egy mélygarázsban sikerül kinyújtóztatni magamat.

És nyáron, amikor szabadabban válogathatsz az opciók közül hol biciklizel szívesen?
A fővárosban vagy itthon Gödöllőn. Ezek napi szinten elérhetőek, de remélem rengeteg helyre sikerül eljutnom idén!

Hamarosan beindul az idei szezon, milyen terveid vannak az évre?
Megpróbálom a meglévő trükkjeimet szebben, pontosabban, magasabbról, magasabban beadni. Úgy néz ki egy elég komoly pool rendszer is megépül nálunk Gödöllőn, úgyhogy nincs megállás. Ja és nem utolsó sorban nagyon sokat szeretnék utazni.

Live To Ride – Számodra ez mit jelent?
Apukám egyik régi, eszmei értékű ’Ride to live, live to ride!’ felvarróját juttatja eszembe, ami pedig a régi szép időket!

Az alábbi képeket késztette: Jaksa Bálint
   

Az alábbi képeket készítette: Péntek András
    

Tags: , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő