Chill And Ride 10

Alkatrész full_Screen_Shot_2013_03_21_at_2.04.42_PM_678266

Közzétéve March 22nd, 2013 | maráj által

0

Odyssey Springfield fékkar és féktest

Az Odyssey egy olyan fékrendszert szeretett volna összehozni, amit könnyű fel- és leszerelni. A fékkarokkal eddig sem nagyon volt gond, ellenben a féktestekkel. Biztosan sokan voltatok ti is olyan helyzetben, hogy a két különálló rugó vette el a kedveteket a szereléstől, amikor próbáltátok ugyanolyan távolságra beállítani őket a felnitől. Na ezt próbálja megszűntetni az Odyssey azzal, hogy elveszi a két különálló rugót és helyette egy központi rugóval oldja meg a dolgot. Az ötlet elég egyszerű, a leírások alapján pedig még hibátlanul is működik.

A fékkar maga könnyű, egyszerű fel- és leszerelni, mivel szétnyíló csap van rajta, nem kell a markolattal foglalkozni.

Összességében a féktestet újították meg igazán. Személy szerint én kíváncsi vagyok, hogy tényleg hibátlanul működik-e az egy rugós rendszer (sajnos kétlem hogy egy ezresbe kerülne…).

 

 

 

 

 

Szívesen fogadunk tőletek fékkel kapcsolatos történeteket, szerelési gondokat, esetleg olyanokat, ami miatt féknélküliségre váltottatok. Az én példán:

Fly Tierra vázam van, amihez becsavarható fékpöckök vannak. Namost az egyik oldalon a pöcök becsavarási iránya pont az ellentettje a fékrugó erejének irányával. Általában tartja a beállított állást, de amikor egy picit is állítanom kéne azon a rugón, egy jó fél órás szerelésre kell készülnöm, ugyanis a fékpöcök azonnal kilazul, a menetragasztó is mehet a …. Hegesztés lesz a vége.



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő