Chill And Ride 10

Közzétéve December 10th, 2013 | Sanyi által

Debrecenben tudnak futball stadiont építeni!

Kósa Lajos extrém bringásokkal és gördeszkásokkal egyeztetett hétfő délelőtt az épülő aréna mellett. A pályán versenyeket is rendeznének.

A Nagyerdei Stadionnál az állatkert felőli oldalon szeretne a város gördeszka-, BMX- és görkorcsolyapályát építeni. Kósa Lajos polgármester hétfőn délelőtt egyeztetett az extrém sportolókkal az épülő stadionnál az új parkról.

A polgármester elárulta, hogy olyan pályát szeretnének, ahol tanulni, gyakorolni is lehet, de az igazán profiknak is megfelel. Kósa Lajos szerint egy ilyen pályát nem lehet anélkül építeni, hogy a profikat, a versenyzőket nem kérdezik meg.

- Nagyon sok hasznos és jó szempontot adtak. Elmondták, hogy ha ezt megcsináljuk, akkor akár versenyeket is lehet majd rajta rendezni, van is ilyen szándékunk. Ha már építünk Debrecenben egy stadiont, akkor nagyon jó, ha egy ilyen központot is ki tudunk alakítani mellette – mondta el Kósa Lajos polgármester.

Az egyeztetésen felmerült ötleteket, szempontokat Bordás Péter vezetőtervező fogja beépíteni a tervekbe. A sportolók is örülnek a pályának. Lekka Ferenc rámutatott, hogy jelenleg Debrecenben haldoklik az ilyen extrém sport, ugyanis nincs megfelelő helyszín, ahol gyakorolni tudnak, de egy ilyen központ azért is jó, mert így a fiatalok sem a templom oldalában fognak biciklizni.

Forrás: http://www.dehir.hu/

Tags: , , , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő