Chill And Ride 10

Flatland save-the-sunshine-beszamolo-IV

Közzétéve October 7th, 2014 | Attila által

0

Beszámoló – Save The Sunshine IV.

Egy szuper összegzést dobott össze nekünk Mezei Dávid, aki idén is megrendezte a Save The Sunshine nevű klasszikus örökzöld versenyt!

“Save the sunshine 4.
2014 október 4.

Az idei verseny története ott kezdődik, hogy amikor nagyjából másfél hónappal ezelőtt elkezdtem válogatni a nyáron készült fotóimat, találtam egy olyan képet, ami tökéletes alapjául szolgálhatna egy verseny plakátjához…
Alapvetően nem volt bennem akkora késztetés, hogy idén is nekiálljak a versenyszervezés körüli mizériának, viszont ez egy tök jó motiváció volt, így elkezdtem a tervezést, és a támogatók felkutatását.
A tavalyi szponzorok többsége idén is készséggel állt a kérdéshez, ezért egyre inkább realizálódni látszott a 4. Save the sunshine lehetősége.
A pálya igénylése beadva, majd rengeteg telefonálgatás, tárgyalás következett, hogy pontosan milyen tárgyi nyereményekre van lehetőség.

Köszönettel tartozom a rendkívül jó hozzáálláshoz:

PUNNANY MASSIF (am/pm music)
OGBS SHOP
AKKEZDET PHIAI (Said)
REBELEGANCE Clothing
IMPERÁTOR kerékpárüzlet (Pécs), illetve a
HARASZTI PINCÉSZETNEK (Palkonya)

A verseny napjának reggelén elugrottam a kaposvári srácokért, hogy biztosítsam jelenlétüket az eseményen, majd amikor indultam volna vissza pécsre, észrevettem, hogy a slusszkulcs kettétört, mint utólag kiderült nem a gyújtásba ragadt bele, hanem az egyik peg okozta a végzetes sérülést… :)   Néhány telefonálást követően sikerült csereautót szerezni, így egy kis késéssel elindultunk, majd a hangcuccért zárás előtt 10perccel sikerült megérkezni, viszont a tápkábel nem volt megfelelő, így zenénk még mindig nem volt, tehát Orosz Csabival visszaugrottunk autóval a város másik felébe, majd a sikeres kábel csere után Csaszi bejelentkezett telón, hogy hamarosan megérkezik a vonata, így nem is volt kérdés, hogy akkor kimegyünk elé, és szorítunk helyet az autónkban :) Csaszi azt nem tudta, hogy itt NEM ‘Japán’ pontosságúak a vonatok, ezért majdnem egy órát vártunk rá az állomásan, ami idő alatt Csabival megbeszéltünk minden jövőbeli tervet, és szerelmi életet, majd időközben Csaszi vonata is megérkezett, így már semmi akadálya nem volt, hogy hivatalosan is megkezdődhessen a 4. Save The Sunshine verseny . Örömmel konstatáltuk, hogy mialatt a városban intéztük a technikai feltételeket, szinte megtelt a Pollack sportpályája flatlandesekkel, majd a nézők is elkezdtek szállingózni. Végül 17 versenyző startolt 3 kategóriában.
A rendezvény szisztematikája a már megszokott két körös megoldás volt, ahol a jobbik futamot figyelembe véve lett meghatározva az TOP3 sorrendje. Szerencsére az időjárás is kedvezett, a nap is néha megmutatta magát, hogy hű legyen az esemény nevéhez, majd az esőfelhő türelmesen kivárva a döntő utolsó indulóját, az eredményhirdetéskor elkezdte partygyilkos műsorát.
Az amatőrök viadala jó megalapozója volt a napnak, hiszen a kategória indulói rendkívül ötletes, és szokatlan trükkökkel operáltak. A legstabilabb futamot a zalaegerszegi Tér Sebestyén hozta, majd a kaposvári illetőségű Balázs Bálint követett, és megidézte Kun Ádámot, aki sajnos nem lehetett jelen. A 3. helyen Bükki Norbi végzett, aki a trükkjeit elnézve akár elsőként is zárhatott volna, viszont a hosszú utazás Dunaújvárosból, és a nem éppen flatland barát meló a gyárban sajnos sokat kivett belőle az utóbbi időben.
A MASTER kategória az idei évben igen erősre sikeredett, és ebben a kategóriában volt a legtöbb induló is. Rengeteg eltérő stílus, és nehézségű trükkök, kevés hibákkal, ami igencsak feladta a leckét, hogy mindenki számára megfelelő eredmény születhessen.
Ez nyilván sosem teljesülhet, mert sok szempontot figyelembe véve mindegyik zsűrinél más-más került előtérbe. A kategória legtapasztaltabb, és legtechnikásabb futamát Kollár Balázs prezentálta, aki a minimális hibaszázalék miatt lecsúszott a győzelemről Császár Balázs hibátlan körével szemben, aki ugyan nem annyira változatos futamot ment, viszont teljes magabiztosággal és maximális felkészültséggel vitte el az első helyet, és az ezzel járó egycsilliárd dolláros fődíjat, amit a Dubai szállodájában felélhet ! ;) A két versenyző között volt egy másik rutin róka, akit ifj. Sinkó Lajosnak neveztek el, és az utóbbi időben minden létező versenyen a dobogón áll, így itt sem volt kérdés, hogy az egyedi és nehéz trükkjei Pécsett is sokat érnek, Lala végül a 2. helyen végzett.
A PROFI mezőny nagyjából egyenlő esélyekkel indult, ugyanis Kun Ádám bérelt első helye kiadó volt jelenlétének hiányában, így nem lehetett tudni, hogyan alakul majd a végső sorrend. A kecskeméti csapat két oszlopos tagja, Szitás Gábor és Varga Palkó futama után szembesült a zsűri azzal a ténnyel, hogy a PRO kategória értékelése sem lesz egyszerű feladat. Palkó első és hátsókeréken is nemzetközi színvonalú trükköket szórt kevés hibával, mindezt fék nélkül, a 3. helye egyértelmű volt mindenkinek. Kállai Olivér, aki mostanában rákapott a versenyzésre a sok underground év után, igencsak formában volt, így a szinte hibátlan futama után, amiben sok egyedi trükkjét beadva megérdemelten végzett az 1. helyen. A dobogó második fokán Dr. Sarlós Péter következett, aki a praktizálás, illetve (még)tovább tanulás és a zenekara mellett is bebizonyította, hogy biztonsággal betudja adni a saját sorait a szokásos higanymozgással.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett a beszámoló, csak nagyon sok minden történt rövid intervallumon belül, illetve szerettem volna mutatni egy kis betekintést, hogy a nulláról indulva némi utánajárás és anyagi lemondás árán bárki összehozhat egy klassz versenyt, amivel sok motivációt adhatunk sporttársainknak, és tudjuk az adott város jóhírnevét terjeszteni, akár egy igazi lokálpatrióta . ;)

A sok héten át tartó rohangálás, és idegeskedés után megfogadtam, hogy ez lesz az utolsó verseny, amit magamra vállaltam, viszont a rengeteg pozitív kritika, és a jó hangulat egy kicsit feledtette velem a kihívásokat. Remélem lesz bennem még annyi erő, hogy legyen ennek folytatása…

Mindenkinek köszönöm, aki eljött -akár több száz km utazást bevállalva, hogy együtt zárhassuk le a 2014-es évet.”

Eredmények :

PRO
1. Kállai Olivér
2. Dr. Sarlós Péter
3. Varga Pál

MASTER
1. Császár Balázs
2. ifj. Sinkó Lajos
3. Kollár Balázs

EXPERT
1.Tér Sebestyén
2. Balázs Bálint
3. Bükki Norbert

Tags: , , , , , ,



Cikk írója

avatar

Flatland!


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő