Chill And Ride 10

Közzétéve February 21st, 2016 | Sanyi által

Lélegzetelállító show volt a Masters Of Dirt, ahol Kun Ádám is bemutatta tudását

A Masters of Dirt nevű osztrák freestyle motocross banda a világ legvagányabb és legígéretesebb extrémsportolóit fogja össze. Az eredmény egy elképesztő, adrenalinban, benzingőzben és látványos ugrásokban bővelkedő egészestés show-műsor, melynek ráadásul Kun Ádám bmx flatland világbajnok személyében magyar résztvevője is van. A jövőben várhatóan hazánkba is ellátogat a népes család – ahogy magukat szeretik aposztrofálni.

A napokban, Bécsben egymás után négy alkalommal tervezi megtölteni meg a hétezer férőhelyes Wiener Stadthallét a Masters of Dirt. Kétségtelen, hogy hazai pályán óriási a népszerűségük, ami nem csoda, hiszen amit a legjobb bmx-eseket, crossmotorosokat, mountain bike-osokat, quadosokat tömörítő csapat csinál, az nemcsak az országban, de egész Európában egyedülálló. Az M.O.D. show-ja egy gondosan felépített előadás DJ-vel, óriási japán dobokkal, bevezetővel, katarzissal, folyamatosan újabb és újabb elképesztő elemekkel. Emellett azt is szeretik hangsúlyozni, hogy igazi életérzést kínálnak, amit saját ruhamárkával, saját szervezésű bulikkal, valamint egyedi tetoválással igyekeznek erősíteni – tavaly egy hétvége alatt száz rajongót varrtak ki.

A jelenlegi formájában 2013 óta létező – ekkor vette át a vezetését Georg Fechter freestyle mountain bike-os, aki azóta fellépőként nem, csak az előadások ötletgazdájaként tevékenykedik – Masters of Dirt tavaly már az egész világot bejárta lélegzetelállító produkciójával: többek közt Dél-Afrika, Lengyelország, Málta, Ciprus, Írország és Dubaj lakói is megismerkedhettek a M.O.D. életérzéssel. Az idei évet egymás után négy előadással – szombaton kétszer is felléptek – nyitják Bécsben, a Wiener Stadthalléban, február 19-20-21-én. „Tizenöt rámpa, rengeteg homok, mégis alig néhány óra alatt lepakoljuk az egészet. Nem véletlenül mondjuk, hogy a Masters of Dirt egy hatalmas, kétszáz fős család, hiszen a legjobb riderek is itt gürcölnek a többiekkel, amikor ez az aktuális feladat.” – mutat körbe az egyelőre még üresen kongó helyszínen Georg Fechter. Apja koncertszervező volt, ő vitte Ausztriába többek közt a Hairt, Elton Johnt és a Guns N’ Rosest is, George tőle tanulta el a nagyszabású rendezvények megszervezésének csínját-bínját. „Néhány éve egy ilyen show Dubajban például elképzelhetetlen lett volna, amikor tavaly ott jártunk, akkor viszont már nők is tomboltak az arénában. Persze a Fuel Girls ott azért visszafogottabb volt.” – teszi hozzá nevetve, utalva az előadást színesítő brit tűzzsonglőr lányokból álló formációra.

Kun Ádám személyében a népes családnak egy magyar tagja is van. A bmx flatland szakágában világbajnoki címig jutó magyar srácot főszponzora, a Monster Energy hozta össze a Masters of Dirttel. Ádám mostanában tervezi csak, hogy újra indul versenyeken, mert az utóbbi időben annyira lekötötte a M.O.D., mellyel bejárta az egész világot. Ádámnak egy külön standja van az előadásokon, ahol a félidei szünet alatt szórakoztatja a közönséget látványos trükkjeivel. „2013-ban vett jelentős fordulatot az életem, miután megnyertem a vébét. Akkor találtunk egymásra jelenlegi főszponzorommal, azóta tudok megélni abból, amit a legjobban szeretek csinálni, a bmx-ezésből.” A flatlandet Kun Ádám egyébként a műkorcsolyához hasonlítja, csak jég helyett biciklivel. „Szeretném, ha Magyarországon is nagyobb ismertséget kapna ez a sportág, a Masters of Dirt pedig alkalmas rá, hogy egy óriási show-ba csomagolva hírét vigye, népszerűsítse.” – zárja sorait a világbajnok.

A jó hír, hogy minden esély megvan rá, hogy hazánkba is elhozzák e műfaj legjobbjait, hiszen a Masters of Dirt család tervezi, hogy a jövőben Magyarországra is ellátogat. Addig is beszéljenek helyettük a képek és a videók.

Kun Ádám flatlans show-ja:

AMAZING MASTERS OF DIRT + V.I.P FLATLAND. SHARE IT ;)

<<< Check out some amazing Masters of Dirt action. Enjoy ;) >>>Share it…

Posted by Adam Kun on Wednesday, February 25, 2015

Most pedig következzen azok a képek, amit próbálják visszaadni a show elképesztő élményét:

Tags: , , ,



Cikk írója

avatar


Comments are closed.

Ugrás az oldal tetejére ↑
  • Hírek a Facebook-on!

  • Arhívum

  • Cimkefelhő